De snelle Indiase keuken

ISBN: 9789066116443

Auteurs: M. Bharadwaj

Publicatiedatum: 01-07-2006

Publicatiestatus: actief

Publicatievorm: Paperback

NUR: 440: Eten en drinken algemeen

Uitgever: Inmerc B.V.

De Indiase keuken is een van de meest populaire, smaakvolle en gevarieerde keukens ter wereld. Bovendien kent ze een zeer veelzijdige manier van koken, of je nu een gemakkelijk eenpansgerecht wilt maken of een uitgebreid buffet voor vrienden. In India bestaat een overvloed aan regionale recepten, verse ingrediënten en geurige combinaties van kruiden en specerijen.
Veel mensen denken dan ook dat het bereiden van Indiase gerechen een ingewikkelde en tijdrovende bezigheid is. Liever gaan ze naar een restaurant om van de Indiase keuken te genieten. Dit boek laat echter zien dat er geen lange lijst van ingrediënten nodig is en dat je binne de kortst mogelijke tijd heerlijke gerechten op tafel kunt zetten.

De succesvolle schrijfster Monisha Bharadwaj heeft meer dan 100 verrukkelijke recepten ontwikkeld waarvoor maximaal 6 ingrediënten nodig zijn, plus zout, zonnebloemolie en gemberknoflookpasta uit de voorraadkast. Uit de grote verzameling Indiase koninklijke recepten, regionale specialiteiten en familietradities heeft ze de essentie aan smaak kleur en geur gedistilleerd.
Het resultaat? Gerechten die zowel authentiek als modern zijn, maar vooral heel eenvoudig te bereiden.
Bron: Titelbank (ongeredigeerd)

Besproken in de keuken

    Ook van deze auteur

      Ook interessant

        Ook van deze uitgever