10-08-2024 08:00 Rubriek: Aangekondigd
We zitten natuurlijk nog steeds een beetje in de zomerstilte qua kookboeken, maar toch komt er wel weer het één en ander aan.
De Zilveren Lepel Pasta
Allereest verschijnt verderop in deze maand de nieuwe uitgave van de Zilveren Lepel Pasta.
De Zilveren Lepel staat wereldwijd bekend als dé gezaghebbende stem op het gebied van de Italiaanse keuken. Pasta is onlosmakelijk verbonden met Italië – of het nu wordt geserveerd met slechts één of twee ingrediënten, of met uitgebreidere sauzen. Het is betaalbaar, gezond én lekker. En door de veelzijdigheid van pasta is het niet alleen thuis een geliefd gerecht, het is ook een vast onderdeel op het menu van de meest verfijnde restaurants. Met 46 verschillende soorten pasta in meer dan 300 recepten – van klassiekers als spaghetti carbonara en penne all’arrabbiata, tot uitdagendere recepten als capellinisoufflé en linguine met kreeft – is dit de ultieme gids voor het koken van pasta zoals de Italianen dat doen.
Bron: Titelbank (ongeredigeerd)
Wilde Vijg & Venkel
Duik de keuken in en kook mee met de seizoenen van de Italiaanse keuken met 'Wilde vijg & venkel'! In dit prachtige kookboek van Letitia Clark - auteur van 'La vita è dolce' - kook je het hele jaar rond heerlijke Italiaanse gerechten met de beste producten van ieder seizoen. Gebruik de eerste groene asperges van de lente in een smakelijke pasta met chili en Parmezaan of geef de klassieke Italiaanse tiramisu een twist met zomerse aardbeien. Pompoengnocchi met salieboter en ricotta is het perfécte herfstgerecht en in de winter warm je op met pasta puttanesca. Van vlees en vis tot vegetarisch en van antipasti tot pasta - er is voor ieder wat wils.
Bron: Titelbank (ongeredigeerd)
Het vega slowcookerboek
Hét slowcookerboek voor vegetariërs en iedereen die dol is op smaakvolle gerechten! Met 'Het vega slowcookerboek' van Sabine Koning - bekend van OhMyFoodness - maak jij de allerlekkerste vegetarische gerechten uit de slowcooker.
In dit heerlijke kookboek staan maar liefst 75 verrassende recepten voor in de slowcooker - van wereldgerechten tot Hollandse kost en van zonder-ovenschotels tot klassieke stoofpotten, uiteraard in een vegetarisch jasje. Denk aan pompoenrisotto met geitenkaas en salie, doperwt-spinaziestamppot, een pittige Thaise pindasoep of een hachee van seitan.
Bron: Titelbank (ongeredigeerd)
Maak Soep
Soep is lekker, eenvoudig en gezond. 'Maak soep' maakt het extra makkelijk om een gezond en lekker soepie te maken.
Met 50 geïllustreerde recepten voor soepliefhebbers. Je ziet meteen welke ingrediënten je nodig hebt, de smaken spatten van het papier.
Véél vega en super easy. Doe alle ingrediënten in een pan, laat het even pruttelen, gebruik de staafmixer en klaar is je soep! Gezond, lekker en makkelijk!
Bron: Titelbank (ongeredigeerd)
Ras el Hakim
Het eerste kookboek van hobbykok en professioneel bon vivant Hakim Chatar staat bol van de Marokkaanse crowd pleasers. Van vers brood tot warme amandelkoekjes en zijn versie van balletjes in tomatensaus, bij elk recept tovert Hakim enkele simpele ingrediënten om tot een feestmaal om te delen met vrienden en familie. Ras el Hakim maakt je wegwijs in de moderne Marokkaanse keuken. Je leert met veel flair kruiden combineren, een veggie tajine op tafel zetten en - cruciaal! - de perfecte muntthee brouwen.
Bron: Titelbank (ongeredigeerd)
Sebze
Vegetarische Recepten uit het hart van Turkije
Bron: Titelbank (ongeredigeerd)