De streekkeukens van Europa - België
ISBN: 1011176457272
Auteurs: Onno H. Kleyn Kathleen Geenen Mirjam Bakker Rianne Buis Jankees Roggeveen
Publicatiedatum: 01-10-2000
Publicatiestatus: onbekend
Publicatievorm: Hardback
NUR: 440: Eten en drinken algemeen
Uitgever: Albert Heijn B.V. | Imprint: Albert Heijn b.v.
Dit boek is het vierde deel in de reeks van Albert Heijn over de streekkeukens van Europa. België is van de partij met drie even karakteristieke als uiteenlopende gebieden: West-Vlaaderen, Ardennen en Vlaams-Brabant. Behalve de voor deze streken zo typerende recepten geeft dit boek ook interessante achtergrondinformatie over de boeiende culinaire traditie waarbinnen deze gerechten zijn ontstaan. Bovendien is bij elke streek praktische, toeristische informatie opgenomen. Zo maakt u kennis met drie fascinerende gezichten van culinair België. De recepten zijn stuk voor stuk thuis te maken met in Nederland verkrijgbare producten. Elk recept is voorzien van een foto, waar van toepassing een wijnsuggestie en informatie over de voedingswaarden. Om het helemaal compleet te maken, bevat het boek een woordenlijst met veelgebruikte culinaire termen uit de Belgische keuken. Smakelijk eten!
Bron: Titelbank (ongeredigeerd)