Uit de keuken van Cookboogle

Cookboogle test, beproeft en reviewt recepten en publicaties

Recept: Hartige clafoutis met kerstomaten en parmezaan

13-08-2025 12:20 naar notities Rubriek: Recept

Voor 4 tot 6 personen

Ingrediënten:

  • 500 gram kerstomaatjes
  • 1 teentje knoflook
  • een plukje rucola
  • 5 sprieten bieslook
  • 4 eieren
  • 100 gram Parmezaan
  • 100 gram dikke yoghurt (bijv. Griekse of Turkse)
  • 200 ml melk
  • 100 gram bloem
  • 2 eetlepels olijfolie + beetje extra om de vorm in te vetten
  • 1 theelepel Provençaalse kruiden
  • Zout en peper

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de knoflook fijn. Verhit 2 el olijfolie in een koekenpan en bak de tomaatjes met de knoflook en de Provençaalse kruiden een minuut of 5.

Klop in een losse kom de eieren los. Snijd de bieslook fijn en voeg toe aan de eieren. Roer ook de bloem en tweederde van de Parmezaan erdoor. Voeg vervolgens de dikke yoghurt en de meld erdoor en breng op smaak met zout en peper. Roer goed door elkaar.

Vet een ovenschaal in met een beetje olie. Doe de tomaten in de schaal en giet het eiermengsel erover. Strooi de resterende Parmezaanse kaas erover en bak de clafoutis in de voorverwarmde oven zo'n 40 tot 45 minuten. Prik er een in voordat je 'm serveert. Is het nog te vloeibaar, dan moet de clafoutis nog even terug in de oven of zet de oven een beetje heter.

Garneer met een toefje rucola en snijd 'm in punten.  

Categorieën: hoofdgerecht, vegetarisch

Recept [96] →

Soms maakt Cookboogle zelf recepten. Die delen we hier.

Pizza die nooit faalt →

Pizza: deeg, saus, beleg, simpel.

Recept: Courgette - zalm rolletjes →

Heerlijke ovenschotel voor de lente/zomer

Lijstjes [1] →

Review [64] →

Vers van de pers, bekeken, getest en hier uitgebreid besproken.

Recensie: Hokkaido →

Recepten uit Noord-Japan, van het land en uit de zee

Recensie: Het complete basisbakboek →

Goede basis bakrecepten met heerlijke variaties daarop voor de thuisbakker

Recensie: Broodjes van Sam en Joris →

Goed brood transformeren in een topgerecht is iets wat echt iedereen kan, elke dag weer.

Getest [189] →

Recepten uit een kookboek uitgetest en besproken.

Getest: Jerky van zalm →

Saketoba (jerky van zalm) is tegenwoordig een populaire snack, maar het begon als een belangrijke manier om zalm te conserveren

Getest: Maissoep →

Een heerlijke zoetige en volle maaltijdsoep