13-08-2025 12:20 naar notities Rubriek: Recept
Voor 4 tot 6 personen

Ingrediënten:
- 500 gram kerstomaatjes
- 1 teentje knoflook
- een plukje rucola
- 5 sprieten bieslook
- 4 eieren
- 100 gram Parmezaan
- 100 gram dikke yoghurt (bijv. Griekse of Turkse)
- 200 ml melk
- 100 gram bloem
- 2 eetlepels olijfolie + beetje extra om de vorm in te vetten
- 1 theelepel Provençaalse kruiden
- Zout en peper
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de knoflook fijn. Verhit 2 el olijfolie in een koekenpan en bak de tomaatjes met de knoflook en de Provençaalse kruiden een minuut of 5.
Klop in een losse kom de eieren los. Snijd de bieslook fijn en voeg toe aan de eieren. Roer ook de bloem en tweederde van de Parmezaan erdoor. Voeg vervolgens de dikke yoghurt en de meld erdoor en breng op smaak met zout en peper. Roer goed door elkaar.
Vet een ovenschaal in met een beetje olie. Doe de tomaten in de schaal en giet het eiermengsel erover. Strooi de resterende Parmezaanse kaas erover en bak de clafoutis in de voorverwarmde oven zo'n 40 tot 45 minuten. Prik er een in voordat je 'm serveert. Is het nog te vloeibaar, dan moet de clafoutis nog even terug in de oven of zet de oven een beetje heter.
Garneer met een toefje rucola en snijd 'm in punten.
Categorieën: hoofdgerecht, vegetarisch