Uit de keuken van Cookboogle

Cookboogle test, beproeft en reviewt recepten en publicaties

Last Minute Dinners

Frankie Unsworth

Verschijning: 12-09-2024

Good Cook B.V.

Eenvoudig te bestellen bij:

Getest: Gebakken saffraan-erwtenrisotto

Uit: Last Minute Dinners

04-10-2024 08:00 naar notities Rubriek: Getest

Aan risotto hangt een beetje het stigma dat het ingewikkeld is en dat je er veel werk van hebt. En vooral ook dat het moeilijk is. Ik heb dat nooit zo goed begrepen. Ik vind het vooral leuk om te maken en heel heel heel lekker.

In Last Minute Dinners staat een risotto waarvoor je je oven het werk laat doen. Uitje fruiten, rijst erbij, wijn erbij en even de alcohol eruit laten koken. Vervolgens alle bouillon er in één keer bij (continu roeren blijkt dus helemaal niet nodig), saffraan erdoor en hup, de oven in.

Gebakken saffraan-erwtenrisotto

Afmaken met de erwten, nog 5 minuten terug de oven in en vervolgens afmaken met boter en Parmezaan. 

En de smaak? Prima voor elkaar! Het recept klopt als een bus want alle vocht/bouillon was opgenomen door de rijst toen de pan uit de oven kwam en dat tekent een goed recept. Hulde!

Risotto2

 

Categorieën: hoofdgerecht, vegetarisch, warm

alle recepten → Zet op to-cook lijst notities hierbij →

Meer uit deze publicatie:

Getest: Opgeklopte fetadip met 3 ingrediënten →

De geklopte fetadip hype van een paar jaar geleden had ik een gemist, maar het blijkt een perfect dipje voor een feestje!

Getest: Zalm met kruidige crème fraîche en gezouten komkommer →

Een prachtig hoofdgerecht voor een etentje. Makkelijk te maken en snel klaar.

Getest: Burrata met bietjes en geraspte tomaat →

Een werkelijk fantastisch voorgerecht, dan in een vloek en een zucht op tafel staat.

Recept [31] →

Soms maakt Cookboogle zelf recepten. Die delen we hier.

Recept: Rijstkom met gemberkip →

Een soep met de vurige frisheid van gember die in een mum van tijd op tafel staat.

Recept: Toscaanse kip met aardappel →

De combinatie van zongedroogde tomaten, verse basilicum en olijven zorgen voor een mediterraan gevoel.

Recept: Risotto Carbonara →

Het is natuurlijk een beetje verboden omdat het helemaal niet zo 'hoort' maar als je boze Italianen durft te riskeren, maak dan deze risotto!

Aangekondigd [4] →

De nieuwste kookboeken, zelfs al voor ze bij de drukker liggen.

Aangekondigd: oktober 2024 →

Wat komt er allemaal op de kookboekenmarkt in oktober 2024? Lees het hier!

Aangekondigd: september 2024 →

Naar welke titels kijken we bij Cookboogle uit in september 2024?

Aangekondigd: augustus 2024 →

Interessante kookboektitels die in augustus 2024 verschijnen

Lijstjes [1] →

Getest [134] →

Recepten uit een kookboek uitgetest en besproken.

Getest: Opgeklopte fetadip met 3 ingrediënten →

De geklopte fetadip hype van een paar jaar geleden had ik een gemist, maar het blijkt een perfect dipje voor een feestje!

Getest: Zalm met kruidige crème fraîche en gezouten komkommer →

Een prachtig hoofdgerecht voor een etentje. Makkelijk te maken en snel klaar.

Review [37] →

Vers van de pers, bekeken, getest en hier uitgebreid besproken.

Recensie: Budget Vegan →

De vegan lifestyle is niet de meest goedkope manier van leven. Dit boek helpt je de kosten onder controle te houden.

Recensie: Eén pan, één portie →

Recepten zijn bijna altijd voor 4 of meer eters. Eén pan, één portie is er voor de solokoks.

Recensie: Oogsten en Bewaren →

Er wordt best veel 'gemoestuind' in Nederland. Maar wat doe je vervolgens met die overvloed aan komkommers, tomaten en kuiden?