Uit de keuken van Cookboogle

Cookboogle test, beproeft en reviewt recepten en publicaties

De bijbel van de Vietnamese keuken

Mai Nguyen

Verschijning: 27-03-2025

Overamstel Uitgevers

Eenvoudig te bestellen bij:

Getest: Geroosterde kip met Chinees vijfkruidenpoeder

Uit: De bijbel van de Vietnamese keuken

24-04-2025 08:00 naar notities Rubriek: Getest

Ken je de reclameleus met deuntje 'Kip, het meest veelzijdige stukje vlees ... kip' nog? Het is waar! Met kip kun je zoveel doen. Het heeft een vrij neutrale smaak van zichzelf en je kunt er dus iedere draai aan geven die je zelf wilt. 

In De Bijbel van de Vietnamese Keuken staat een Geroosterde kip met Chinees Vijkruidenpoeder waar ik echt mijn vingers bij heb afgelikt. 

Geroosterde Kip

En echt niet moeilijk! Je maakt de marinade en daar zet je de kippenbouten een paar uurtjes in weg om te marineren. Als je niet zo heel vaak Aziatisch kookt, dan moet je misschien wel wat ingrediënten in huis halen (vissaus, lichte sojasaus, donkere sojasaus, vijfkruidenpoeder...). Wel zijn het allemaal ingrediënten die je in de meeste supermarkten wel zal kunnen vinden. 

Als de kip de oven ingaat (2 keer drie kwartier, dus begin op tijd), maak je met de marinade een saus (inkoken met kokoswater) die waanzinnig lekker is. Ik heb er rijst bij gemaakt en een eenvoudige Oosterse komkommersalade. Echt eenvoudig, echt heel lekker!

Bekijk het inkijkexemplaar bij...

Categorieën: hoofdgerecht, vlees, gevogelte

alle recepten → Zet op to-cook lijst notities hierbij →

Meer uit deze publicatie:

Getest: Gekaramelliseerde garnalen →

De zoutige zoetigheid van de saus combineert fantastisch met de smaak van garnalen

Recept: Crème Caramel met Kokosmelk →

Uit Zuid-Vietnam

Recept: Gebakken portobello's met citroengras, kurkuma en chilipeper →

Lekker met gekookte witte rijst

Recept: Gebakken rijst met zeevruchten →

Uit de Bijbel van de Vietnamese Keuken

Lijstjes [1] →

Getest [180] →

Recepten uit een kookboek uitgetest en besproken.

Getest: Gekaramelliseerde garnalen →

De zoutige zoetigheid van de saus combineert fantastisch met de smaak van garnalen

Getest: Kormabloemkool met kardemomrijst →

Een volwaardige maaltijd, deze verrukkelijke salade

Aangekondigd [5] →

De nieuwste kookboeken, zelfs al voor ze bij de drukker liggen.

Aangekondigd: november 2024 →

Wat komt er allemaal op de kookboekenmarkt in november 2024? Lees het hier!

Aangekondigd: oktober 2024 →

Wat komt er allemaal op de kookboekenmarkt in oktober 2024? Lees het hier!

Aangekondigd: september 2024 →

Naar welke titels kijken we bij Cookboogle uit in september 2024?

Review [60] →

Vers van de pers, bekeken, getest en hier uitgebreid besproken.

Recensie: Bakken in de Airfryer →

Hoe het bakken in de airfryer mij beviel? Lees vooral even mee.

Recensie: Bij Meera aan Tafel →

Eten met de seizoenen, zonder vlees maar bomvol smaak.

Recept [86] →

Soms maakt Cookboogle zelf recepten. Die delen we hier.

Recept: Oosterse Komkommersalade →

Komkommersalade met een Oosterse twist. Lekker bij vrijwel alles!