24-04-2025 08:00 naar notities Rubriek: Getest
Ken je de reclameleus met deuntje 'Kip, het meest veelzijdige stukje vlees ... kip' nog? Het is waar! Met kip kun je zoveel doen. Het heeft een vrij neutrale smaak van zichzelf en je kunt er dus iedere draai aan geven die je zelf wilt.
In De Bijbel van de Vietnamese Keuken staat een Geroosterde kip met Chinees Vijkruidenpoeder waar ik echt mijn vingers bij heb afgelikt.
En echt niet moeilijk! Je maakt de marinade en daar zet je de kippenbouten een paar uurtjes in weg om te marineren. Als je niet zo heel vaak Aziatisch kookt, dan moet je misschien wel wat ingrediënten in huis halen (vissaus, lichte sojasaus, donkere sojasaus, vijfkruidenpoeder...). Wel zijn het allemaal ingrediënten die je in de meeste supermarkten wel zal kunnen vinden.
Als de kip de oven ingaat (2 keer drie kwartier, dus begin op tijd), maak je met de marinade een saus (inkoken met kokoswater) die waanzinnig lekker is. Ik heb er rijst bij gemaakt en een eenvoudige Oosterse komkommersalade. Echt eenvoudig, echt heel lekker!
Bekijk het inkijkexemplaar bij...
Categorieën: hoofdgerecht, vlees, gevogelte