Wat kan ik hier? verbergen →
Recente notities (117)
Recept: Kip met Stephs specerijen
Boek: Comfort
Gemaakt met vier kippenpoten, moesten 10 minuten langer de oven in dan het recept aangeeft. Samen gegeten met een boerenkoolsalade uit Repeat
Door: Mariëtte
op 20-11-2024 21:29
Recept: Beste boerenkoolsalade ooit
Boek: REPEAT
Met de helft van het recept nog 2 dagen kunnen eten. Erbij een lekkere kippenpoot uit Comfort van Ottolenghi
Door: Mariëtte
op 20-11-2024 21:28
Recept: Enchilada's
Boek: Tinned tomatoes
Gemaakt voor 4 personen met maar 4 wraps. Was voldoende
Door: Mariëtte
op 20-11-2024 21:25
Recept: Zoetzure mosterdzaadjes
Boek: Italopop
Heerlijk en staat erg leuk op je gerecht. Je kunt dit heel lang bewaren dus zeker maken
Door: Mariëtte
op 28-10-2024 16:58
Recept: Aardappelgnocchi
Boek: Italopop
Is een werkje maar erg lekker
Door: Mariëtte
op 28-10-2024 16:54
Recept: Citrusmostarda
Boek: Italopop
lekker, wel goed inkoken want bij mij bleef het sap te dun
Door: Mariëtte
op 28-10-2024 16:53
Recept: Amandelkoekjes
Boek: Italopop
Erg machtige koekjes, volgende keer maak ik ze de helft kleiner. Simpel en lekker
Door: Mariëtte
op 28-10-2024 16:52
Recept: Cocktail van droge lambrusco en Aperol met pecorino popcorn
Boek: Italopop
Erg lekkere aperitief, ook de popcorn zelf gemaakt en die was helemaal op.
Door: Mariëtte
op 28-10-2024 16:50
Recept: Zabaglione met palmsuiker en koffie
Boek: Italopop
Erg makkelijk als je dit vantevoren opklopt. Wel een zoete koffie maar viel goed in de smaak. Had per gast 1 eidooier geklopt.
Door: Mariëtte
op 28-10-2024 16:48
Recept: Panna stracotta met citrusmostarda
Boek: Italopop
Dit recept heb ik verdubbeld en 5 velletjes gelatine gebruikt, was perfect. Inderdaad precies 12 desserts. Heerlijke zachte smaak van de panna cotta, het bitterzoete van de sinaasappels was heerlijk
Door: Mariëtte
op 28-10-2024 16:46
Recept: Kalfstong met geroosterde bieten en sauce gribbiche
Boek: Italopop
Nog nooit zo'n lekkere bietjes gegeten, al had ik mijn twijfels toen ik ze aan het pellen was. Al vaker saus Gribiche gemaakt, deze was mooi stevig en heerlijk bij de kalfstong, die ook een heerlijke smaak heeft. Wel pekelen (en de bouillon bewaren)
Door: Mariëtte
op 28-10-2024 16:43
Recept: Yvettes bonen met brandade van kabeljauw en 'nduja-croutons
Boek: Italopop
Ik heb dit recept geserveerd met een stukje verse kabeljauw van 80 gram als tussengerecht. De 'nduja-crouttons tweemaal in de pan opgebakken, blijven niet krokant als je ze vantevoren maakt. Wel een lekkere pittige toevoeging
Door: Mariëtte
op 28-10-2024 16:40
Recept: Gebakken asperges en aspergebroccoli met tonnataroom
Boek: Italopop
Ik heb uit dit boek gekookt voor 8 gasten; dit recept was ieders favoriet. Het gaat bij velen komende kerst op het menu komen.
Door: Mariëtte
op 28-10-2024 16:37
Recept: Gnocchi met courgette, garnalen en za'atar
Boek: Italopop
Heerlijk tussengerecht, de za'atar maakt het zeker anders
Door: Mariëtte
op 28-10-2024 16:35
Recept: Crostone met kaki, gorgonzola en mierikswortel
Boek: Italopop
erg lekker, blijft wel moeilijk op je crostini liggen
Door: Mariëtte
op 28-10-2024 16:29
Recept: 10x Lekkere Toetjes
Foodblog: 10x Lekkere Toetjes
van Uit de keuken van Fatima
Eetclub
Door: Marianne
op 21-10-2024 20:52
Recept: Met Hawaii geroosterde bloemkool met gribichesaus
Boek: Comfort
lekkere bloemkool, het Hawaii kruidenmengsel ken ik al van het boek Paloma. De gribichesaus was niet persé noodzakelijk
Door: Mariëtte
op 13-10-2024 17:03
Recept: Gesmoorde venkel en kabeljauw met zwartoogboenen en 'nduja-boter
Boek: Comfort
Ala groenteschotel (dus zonder de vis) gemaakt bij een stukje vlees dat ik er apart bij serveerde. 3 venkelknollen, 3 sjalotten en een bol knoflook; met 2 personen hadden we 3/4 van de groenten op. Erg lekker met veel umami. De 'ndujaboter is er lekker bij, geeft een beetje warmte
Door: Mariëtte
op 23-09-2024 19:09
Recept: Nederlandse appeltaart
Boek: Comfort
gemaakt in september Ik kon het deeg niet goed uitrollen, teveel boter erin.
Door: Mariëtte
op 19-09-2024 16:28
Recept: Gouden Granola
Boek: REPEAT
Op deze pagina is de bereiding in het boek weggevallen. Deze heb ik toegestuurd gekregen en is als volgt: Verwarm de oven voor op 150*C, bij voorkeur in heteluchtstand. Hak de pecannoten en amandelen grof. Mix ze met de gerst of havermout, zonnebloempitten, kokossnippers, het amandelmeel, de kaneel en het zout in een kom en zet apart. Doe de kokosolie in een ovenbestendig schaaltje en zet het even in de oven tot de kokosolie is gesmolten. Roer de maple syrop of de agavesiroop en het vanille-extract erdoor en schenk de vloeibare mix over het mengsel in de kom. Roer goed door. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel de granola erover met een lepel. Verspreid het mengsel zo gelijkmatig mogelijk in een dunne laag. Zet de plaat 15-20 minuten in de oven tot de bovenkant van de laag granola lichtbruin is, schep om en zet het daarna nog eens 15-20 minuten in de oven. De granola is licht goudbruin het lekkerst, hij hoeft niet donker te worden. Haal de granola uit de oven en laat - zonder verder om te scheppen - afkoelen. Bewaar in een luchtdichte pot.
Door: Mariëtte
op 18-09-2024 12:51