of ga naar uitgebreid zoeken

Recente notities (117)

boek-recept

Recept: Kip met Stephs specerijen

Boek: Comfort

Gemaakt met vier kippenpoten, moesten 10 minuten langer de oven in dan het recept aangeeft. Samen gegeten met een boerenkoolsalade uit Repeat

Door: Mariëtte
op 20-11-2024 21:29

boek-recept

Recept: Beste boerenkoolsalade ooit

Boek: REPEAT

Met de helft van het recept nog 2 dagen kunnen eten. Erbij een lekkere kippenpoot uit Comfort van Ottolenghi

Door: Mariëtte
op 20-11-2024 21:28

boek-recept

Recept: Enchilada's

Boek: Tinned tomatoes

Gemaakt voor 4 personen met maar 4 wraps. Was voldoende

Door: Mariëtte
op 20-11-2024 21:25

boek-recept

Recept: Zoetzure mosterdzaadjes

Boek: Italopop

Heerlijk en staat erg leuk op je gerecht. Je kunt dit heel lang bewaren dus zeker maken

Door: Mariëtte
op 28-10-2024 16:58

boek-recept

Recept: Aardappelgnocchi

Boek: Italopop

Is een werkje maar erg lekker

Door: Mariëtte
op 28-10-2024 16:54

boek-recept

Recept: Citrusmostarda

Boek: Italopop

lekker, wel goed inkoken want bij mij bleef het sap te dun

Door: Mariëtte
op 28-10-2024 16:53

boek-recept

Recept: Amandelkoekjes

Boek: Italopop

Erg machtige koekjes, volgende keer maak ik ze de helft kleiner. Simpel en lekker

Door: Mariëtte
op 28-10-2024 16:52

boek-recept

Recept: Cocktail van droge lambrusco en Aperol met pecorino popcorn

Boek: Italopop

Erg lekkere aperitief, ook de popcorn zelf gemaakt en die was helemaal op.

Door: Mariëtte
op 28-10-2024 16:50

boek-recept

Recept: Zabaglione met palmsuiker en koffie

Boek: Italopop

Erg makkelijk als je dit vantevoren opklopt. Wel een zoete koffie maar viel goed in de smaak. Had per gast 1 eidooier geklopt.

Door: Mariëtte
op 28-10-2024 16:48

boek-recept

Recept: Panna stracotta met citrusmostarda

Boek: Italopop

Dit recept heb ik verdubbeld en 5 velletjes gelatine gebruikt, was perfect. Inderdaad precies 12 desserts. Heerlijke zachte smaak van de panna cotta, het bitterzoete van de sinaasappels was heerlijk

Door: Mariëtte
op 28-10-2024 16:46

boek-recept

Recept: Kalfstong met geroosterde bieten en sauce gribbiche

Boek: Italopop

Nog nooit zo'n lekkere bietjes gegeten, al had ik mijn twijfels toen ik ze aan het pellen was. Al vaker saus Gribiche gemaakt, deze was mooi stevig en heerlijk bij de kalfstong, die ook een heerlijke smaak heeft. Wel pekelen (en de bouillon bewaren)

Door: Mariëtte
op 28-10-2024 16:43

boek-recept

Recept: Yvettes bonen met brandade van kabeljauw en 'nduja-croutons

Boek: Italopop

Ik heb dit recept geserveerd met een stukje verse kabeljauw van 80 gram als tussengerecht. De 'nduja-crouttons tweemaal in de pan opgebakken, blijven niet krokant als je ze vantevoren maakt. Wel een lekkere pittige toevoeging

Door: Mariëtte
op 28-10-2024 16:40

boek-recept

Recept: Gebakken asperges en aspergebroccoli met tonnataroom

Boek: Italopop

Ik heb uit dit boek gekookt voor 8 gasten; dit recept was ieders favoriet. Het gaat bij velen komende kerst op het menu komen.

Door: Mariëtte
op 28-10-2024 16:37

boek-recept

Recept: Gnocchi met courgette, garnalen en za'atar

Boek: Italopop

Heerlijk tussengerecht, de za'atar maakt het zeker anders

Door: Mariëtte
op 28-10-2024 16:35

boek-recept

Recept: Crostone met kaki, gorgonzola en mierikswortel

Boek: Italopop

erg lekker, blijft wel moeilijk op je crostini liggen

Door: Mariëtte
op 28-10-2024 16:29

foodblog-recept

Recept: 10x Lekkere Toetjes

Foodblog: 10x Lekkere Toetjes
van Uit de keuken van Fatima

Eetclub

Door: Marianne
op 21-10-2024 20:52

boek-recept

Recept: Met Hawaii geroosterde bloemkool met gribichesaus

Boek: Comfort

lekkere bloemkool, het Hawaii kruidenmengsel ken ik al van het boek Paloma. De gribichesaus was niet persé noodzakelijk

Door: Mariëtte
op 13-10-2024 17:03

boek-recept

Recept: Gesmoorde venkel en kabeljauw met zwartoogboenen en 'nduja-boter

Boek: Comfort

Ala groenteschotel (dus zonder de vis) gemaakt bij een stukje vlees dat ik er apart bij serveerde. 3 venkelknollen, 3 sjalotten en een bol knoflook; met 2 personen hadden we 3/4 van de groenten op. Erg lekker met veel umami. De 'ndujaboter is er lekker bij, geeft een beetje warmte

Door: Mariëtte
op 23-09-2024 19:09

boek-recept

Recept: Nederlandse appeltaart

Boek: Comfort

gemaakt in september Ik kon het deeg niet goed uitrollen, teveel boter erin.

Door: Mariëtte
op 19-09-2024 16:28

boek-recept

Recept: Gouden Granola

Boek: REPEAT

Op deze pagina is de bereiding in het boek weggevallen. Deze heb ik toegestuurd gekregen en is als volgt: Verwarm de oven voor op 150*C, bij voorkeur in heteluchtstand. Hak de pecannoten en amandelen grof. Mix ze met de gerst of havermout, zonnebloempitten, kokossnippers, het amandelmeel, de kaneel en het zout in een kom en zet apart. Doe de kokosolie in een ovenbestendig schaaltje en zet het even in de oven tot de kokosolie is gesmolten. Roer de maple syrop of de agavesiroop en het vanille-extract erdoor en schenk de vloeibare mix over het mengsel in de kom. Roer goed door. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel de granola erover met een lepel. Verspreid het mengsel zo gelijkmatig mogelijk in een dunne laag. Zet de plaat 15-20 minuten in de oven tot de bovenkant van de laag granola lichtbruin is, schep om en zet het daarna nog eens 15-20 minuten in de oven. De granola is licht goudbruin het lekkerst, hij hoeft niet donker te worden. Haal de granola uit de oven en laat - zonder verder om te scheppen - afkoelen. Bewaar in een luchtdichte pot.

Door: Mariëtte
op 18-09-2024 12:51

0 tot 20 van 117 volgende →