De streekkeukens van Europ - Griekenland
ISBN: 1011258453180
Auteurs: Rianne Buis Janny van der Heijden Mirjam Bakker Rianne Buis Kea Engbers Jankees Roggeveen
Publicatiedatum: 01-06-2000
Publicatiestatus: onbekend
Publicatievorm: Hardback
NUR: 440: Eten en drinken algemeen
Uitgever: Albert Heijn B.V. | Imprint: Albert Heijn b.v.
Dit boek is het tweede boek in de reeks eigen uitgaven van Albert Heijn over de streekkeukens van Europa. Griekenland vervolgt de rij met drie even karakteristieke als uiteenlopende gebieden: Macedoniƫ, de Peloponnesus en Cycladen. Behalve de voor deze streken zo typerende recepten geeft dit boek ook interessante achtergrondinformatie over de boeiende culinaire traditie waarbinnen deze gerechten zijn ontstaan. Bovendien is bij elke streek praktische, toeristische informatie opgenomen. Zo maakt u kennis met drie fascinerende gezichten van culinair Griekenland. De recepten zijn stuk voor stuk thuis te maken met de hier verkrijgbare producten. Elk recept is voorzien van een foto, een wijnsuggestie en informatie over de voedingswaarde. Om het helemaal compleet te maken, bevat het boek een woordenlijst met culinaire termen uit de Griekse keuken. Kali orexi!
Bron: Titelbank (ongeredigeerd)