De streekkeukens van Europa - Turkije
ISBN: 1011879873476
Auteurs: Rianne Buis Janny de Moor Mirjam Bakker Tal Maes
Publicatiedatum: 01-04-2001
Publicatiestatus: onbekend
Publicatievorm: Hardback
NUR: 440: Eten en drinken algemeen
Uitgever: Albert Heijn B.V. | Imprint: Albert Heijn b.v.
Dit boek is het zesde deel in de reeks van Albert Heijn over de streekkeukens van Europa. Turkije is een beetje een vreemde eend in de bijt. Slechts een klein deel van Turkije ligt namelijk in Europa, het andere deel ligt in Azië. Het land is van oudsher de poort tussen Europa en het Midden-Oosten. Turkije heeft veel beschavingen gekend en het lekkerste van wat al die volkeren meebrachten, hebben de Turken ingelijfd in hun eigen keuken. Hierdoor is de Turkse keuken een van de interessantste ter wereld. Naast een aantal voor elke landstreek karakteristieke recepten met foto's, vindt u per streek praktische, toeristische informatie die is toegespitst op mensen met culinaire belangstelling. Zo kunt u niet alleen op reis, maar ook thuis genieten van de Turkse regionale keukens. Maak kennis met de haute cuisine van Marmara, de vrolijke keuken van het Egeïsch gebied, en de rustieke schotels van Centraal-Anatolië. De Turkse gerechten zijn niet moeilijk om te maken en alle ingrediënten zijn in ons land verkrijgbaar. Afiyet olsun! Eet u smakelijk!
Bron: Titelbank (ongeredigeerd)