De streekkeukens van Europa - Frankrijk
ISBN: 1013098890693
Auteurs: Janny van der Heijden Onno H. Kleyn Mirjam Bakker Rianne Buis Kea Engbers Jankees Roggeveen
Publicatiedatum: 01-02-2000
Publicatiestatus: onbekend
Publicatievorm: Hardback
NUR: 440: Eten en drinken algemeen
Uitgever: Albert Heijn B.V. | Imprint: Albert Heijn b.v.
Dit boek is het eerste in een nieuwe reeks eigen uitgaven van Albert Heijn over de streekkeukens van Europa. Frankrijk opent de rij met drie even karakteristieke als uiteenlopende gebieden: Normandiƫ, de Bourgogne en de Provence. Behalve de voor deze streken zo typerende recepten geeft dit boek ook interessante achtergrondinformatie over de boeiende culinaire traditie waarbinnen deze gerechten zijn ontstaan. Bovendien is bij elke streek praktische, toeristische informatie opgenomen: over wijnroutes, (jaar)markten en festiviteiten, musea en attracties. Zo maakt u kennis met drie fascinerende gezichten van culinair Frankrijk. De recepten zijn stuk voor stuk thuis te maken met de hier verkrijgbare producten. Elk recept is voorzien van een foto, een wijnsuggestie en informatie over de voedingswaarden. Om het helemaal compleet te maken, bevat het boek een woordenlijst met veelgebruikte culinaire termen uit de Franse keuken. Bon appƩtit!
Bron: Titelbank (ongeredigeerd)