De streekkeukens van Europa - Italië
ISBN: 1013431261135
Auteurs: Janny van der Heijden Onno H. Kleyn Mirjam Bakker Rianne Buis Kea Engbers Jankees Roggeveen
Publicatiedatum: 01-08-2000
Publicatiestatus: onbekend
Publicatievorm: Hardback
NUR: 440: Eten en drinken algemeen
Uitgever: Albert Heijn B.V. | Imprint: Albert Heijn b.v.
Dit boek is het derde deel in de reeks van Albert Heijn over de streekkeukens van Europa. Italië volgt in de rij met drie even karakteristieke als uiteenlopende provincies: Piëmonte, Toscane en Sicilië. Behalve de voor deze regio's zo typerende recepten geeft dit boek ook interessante achtergrondinformatie over de boeiende culinaire traditie waarbinnen deze gerechten zijn ontstaan. Bovendien is bij elke streek praktische, toeristische informatie opgenomen. Zo maakt u kennis met drie verschillende en fascinerende gezichten van culinair Italië. De recepten zijn stuk voor stuk thuis te maken met de hier verkrijgbare producten. Elk recept is voorzien van een foto, een wijnsuggestie en informatie over de voedingswaarden. Om het helemaal compleet te maken, bevat het boek een woordenlijst met culinaire termen uit de Italiaanse keuken. Buon appetito!
Bron: Titelbank (ongeredigeerd)