De streekkeukens van Europa - Spanje
ISBN: 1013977737217
Auteurs: Onno H. Kleyn Rianne Buis Mirjam Bakker Kea Engbers Sacha Krommendam-Toebak Tal Maes
Publicatiedatum: 01-03-2001
Publicatiestatus: onbekend
Publicatievorm: Hardback
NUR: 440: Eten en drinken algemeen
Uitgever: Albert Heijn B.V. | Imprint: Albert Heijn b.v.
Dit boek is het vijfde deel in de reeks van Albert Heijn over de streekkeukens van Europa. Spanje is vertegenwoordigd met drie even karakteristieke als uiteenlopende gebieden: Andalusië, Castilië-León en Catalonië. Behalve de voor deze regio's zo typerende recepten geeft dit boek ook interessante achtergrondinformatie over de boeiende culinaire traditie waarbinnen deze gerechten zijn ontstaan. Bovendien is bij elke regio praktische toeristische informatie opgenomen. Zo maakt u kennis met drie fascinerende gezichten van Spanje. De recepten zijn stuk voor stuk thuis te maken met in Nederland verkrijgbare producten. Elk recept is voorzien van een foto, waar van toepassing een wijnsuggestie en informatie over de voedingswaarden. Om het helemaal compleet te maken, bevat het boek een woordenlijst met veelgebruikte culinaire termen uit de Spaanse keuken. Qué aproveche!
Bron: Titelbank (ongeredigeerd)