Albert Heijn eetboekenreeks: Roerbakken
ISBN: 1016377329392
Auteurs: Janny van der Lee - van der Heijden Rianne Buis Kea Engbers Jankees Roggeveen
Publicatiedatum: 01-04-1999
Publicatiestatus: onbekend
Publicatievorm: Hardback
NUR: 440: Eten en drinken algemeen
Uitgever: Albert Heijn B.V. | Imprint: Albert Heijn b.v.
Roerbakken is een bereidingstechniek die in korte tijd bij een groot publiek populair is geworden. De wok behoort inmiddels tot de standaarduitrusting van menige Nederlandse keuken. De combinatie van - in de regel - korte bereidingstijden en het behoud van smaak en knapperigheid van verse groenten hebben ongetwijfeld bijgedragen aan de opmars van deze van oorsprong oosterse kooktechniek. Dit zesde boek in de eetboekenreeks van Albert Heijn geeft zo'n zeventig recepten voor roerbakgerechten, zoals gebruikelijk in deze reeks ingedeeld naar bereidingstijd. Het merendeel van de gerechten is binnen twintig minuten te maken. Toegevoegd is een extra hoofdstukje waarin een aantal andere mogelijkheden met de wok wordt toegelicht. Alle recepten zijn voorzien van een foto en - indien van toepassing - van een wijnadvies. Daarnaast vindt u achtergrondinformatie over diverse producten die zich goed lenen voor het roerbakken: van (bijna) kant-en-klare roerbakmengsels tot afzonderlijke ingrediƫnten. Bovendien wordt een aantal snijtechnieken uitgelegd die speciaal geschikt zijn voor diverse soorten groenten en vlees die regelmatig in roerbakgerechten worden toegepast.
Bron: Titelbank (ongeredigeerd)