De streekkeukens van Europa - Nederland
ISBN: 1018497993094
Auteurs: Onno H. Kleyn Rianne Buis Mirjam Bakker Clara den Hartogh Tal Maes
Publicatiedatum: 01-09-2001
Publicatiestatus: onbekend
Publicatievorm: Hardback
NUR: 440: Eten en drinken algemeen
Uitgever: Albert Heijn B.V. | Imprint: Albert Heijn b.v.
Dit boek is het achtste deel in de reeks van Albert Heijn over de streekkeukens van Europa. Nederland is vertegenwoordigd met drie even karakteristieke als uiteenlopende provincies: Friesland, Zeeland en Limburg. Behalve de voor deze regio's zo typerende recepten geeft dit boek ook interessante achtergrondinformatie over de boeiende culinaire tradities waarbinnen deze gerechten zijn ontstaan. Bovendien is bij elke regio praktische, toeristische informatie opgenomen. Zo maakt u kennis met drie fascinerende gezichten van ons eigen land. De recepten zijn stuk voor stuk thuis te maken met overal verkrijgbare producten. Elk recept is voorzien van een foto en indien van toepassing en wijnsuggestie en informatie over de voedingswaarden. Om het helemaal compleet te maken, bevat het boek een woordenlijst met culinaire termen uit de drie provincies.
Bron: Titelbank (ongeredigeerd)