Albert Heijn eetboekenreeks: Rijst
ISBN: 1018982555837
Auteurs: Janny van der Lee - van der Heijden Rianne Buis Kea Engbers Tal Maes Jankees Roggeveen Nikos Stavroulakis
Publicatiedatum: 01-01-1998
Publicatiestatus: onbekend
Publicatievorm: Hardback
NUR: 440: Eten en drinken algemeen
Uitgever: Albert Heijn B.V. | Imprint: Albert Heijn b.v.
Voor ongeveer de helft van de wereldbevolking is rijst het belangrijkste onderdeel van de dagelijkse maaltijd. En hoewel op ons continent rijst lange tijd alleen in Zuid-Europa in het normale eetpatroon was opgenomen, is rijst inmiddels ook in noordelijker gelegen landen aan een onstuitbare opmars begonnen. Sommigen voorspellen dat rijst in de komende tientallen jaren als basisvoedsel zelfs belangrijker zal worden dan onze eigen aardappel. Of het zo ver komt weet niemand, maar feit is dat rijst zich leent voor talloze smakelijke en gevarieerde combinaties. Dit vierde eigentijdse eetboek van Albert Heijn laat zien dat er veel meer soorten en smaken rijst zijn dan menigeen denkt en geeft volop achtergrondinformatie en bereidingstips. Door de hoofdstukindeling op bereidingstijd sluit het boek helemaal aan bij de wensen van de moderne consument, die gemiddeld steeds korter in de keuken wil staan. De zeventig recepten in dit boek (elk voorzien van een foto en een wijssuggestie) bevestigen bovendien dat rijst echt over de hele wereld wordt gegeten!
Bron: Titelbank (ongeredigeerd)