Dat smaakt naar meer

ISBN: 9789000359684

Auteurs: Jan-Willem van der Hek

Publicatiedatum: 15-04-2019

Publicatiestatus: actief

Publicatievorm: Digital download

NUR: 447: Wijn en dranken, 440: Eten en drinken algemeen

Uitgever: Uitgeverij Unieboek | Het Spectrum | Imprint: Spectrum

Login voor het inkijkexemplaar

Dat smaakt naar meer, een boek waar je dorstig van wordt. Jan-Willem van der Hek, de Beste Sommelier van Nederland heeft met Dat smaakt naar meer een laagdrempelig wijnboek geschreven. Geen stoffige theorie of wijncursus, maar eenvoudigweg leren over wijn zodat je er meer van geniet en het beter waardeert. Jan-Willem deelt de informatie in op smaak en karakter, geeft heldere uitleg over de druiven, en geeft suggesties voor wijn-spijscombinaties. Daarnaast vertelt hij zijn ervaringen en anekdotes, evenals die van restauranthouders, andere sommeliers en wijnverkopers. Dat smaakt naar meer biedt volop tips: hoe bestel je een écht lekkere wijn in een restaurant? Waar let je op in de wijnwinkel? Maar ook: welke wijnglazen gebruik je? Wat is een goede serveertemperatuur? En wat doe je met wijnvlekken? Om het enthousiasme nog verder aan te sporen bevat het boek een wijnbucketlist: ga de uitdaging, klein of groot, aan en leer op eenvoudige wijze écht van wijn genieten! Jan-Willem van der Hek (1986) is De Beste Sommelier van Nederland (in 2012/13 en 2016/2017). Hij is jong en enthousiast en heeft als missie om op een toegankelijke manier mensen te begeleiden om tot een goede wijnkeuze te komen, en hun wijnsmaak en -voorkeuren te ontwikkelen. Jan-Willem is eigenaar van flex4wine waar hij diverse restaurants adviseert over wijnspijs en het samenstellen van de wijnkaarten, particulieren adviseert over wijnen en adviseur is voor Lidl Nederland.
Bron: Titelbank (ongeredigeerd)

Besproken in de keuken

    Ook van deze auteur

      Ook interessant

        Ook van deze uitgever