Keukenconfessies

ISBN: 9789000364152

Auteurs: A. Bourdain

Publicatiedatum: 26-07-2018

Publicatiestatus: actief

Publicatievorm: Paperback

NUR: 440: Eten en drinken algemeen

Uitgever: Uitgeverij Unieboek | Het Spectrum | Imprint: Spectrum

Bekijk het inkijkexemplaar bij Bol.com.

'Wereldberoemd chef-kok, bestsellerauteur, tv-persoonlijkheid en provocateur; Anthony Bourdain was het allemaal.'- Volkskrant Bourdains Keukenconfessies: een onvoorspelbaar, schokkend en grappig boek over de zwarte kanten van het restaurantwezen. Wie regelmatig in goede restaurants eet, heeft de neiging te denken dat die prachtige gerechten ontworpen zijn door verfijnde mannen met goddelijke inspiratie. Niets is minder waar. De ingenieuze creaties zijn hoogstwaarschijnlijk op uw bord getoverd door een stelletje gedegenereerde gekken, geteisem, viespeuken en psychopaten, aldus Anthony Bourdain. Jarenlang werkte Bourdain zelf als chef-kok in diverse New Yorkse restaurants, waaronder het befaamde Brasserie Les Halles in Manhattan. In Keukenconfessies geeft hij een inkijkje in zijn ruige levensstijl van seks, drugs en rock- ’n roll tussen de pannen en schetst hij een onthutsend beeld van de donkere kanten van het restaurantwezen. Bourdain pleegde op 8 juni 2018 zelfmoord in Frankrijk, waar hij was voor opnames voor zijn werkgever CNN. 'Neem een New Yorkse chef-kok, voeg drugs, cognac en bloed toe en je hebt een kookklassieker.'- The Observer 'Een prachtige, krachtige, informatieve en grappige gids over een fascinerende verborgen wereld.'- Daily Telegraph Anthony Bourdain (New York, 1956 - Kaysersberg, 2018) werd wereldberoemd met het boek Keukenconfessies en het televisieprogramma No Reservations, in Nederland en Vlaanderen te zien op 24Kitchen. Hij schreef op brutale, nietsontziende maar geestige toon en werd daarmee het prototype van de ruige maar gepassioneerde kok. Avontuurlijk, ruw in de mond, maar uiterst precies als het op koken aankwam.
Bron: Titelbank (ongeredigeerd)

Identiek (andere verschijningsvorm):

    Andere edities:

        Besproken in de keuken

          Ook van deze auteur

            Ook interessant

              Ook van deze uitgever