Blue zones kookboek
ISBN: 9789000371556
Auteurs: Dan Buettner
Publicatiedatum: 19-10-2020
Publicatiestatus: actief
Publicatievorm: Hardback
NUR: 444: Vegetarische kookboeken, 440: Eten en drinken algemeen
Uitgever: Uitgeverij Unieboek | Het Spectrum | Imprint: Spectrum
Het blue zones kookboek: 100 heerlijke recepten om zelf ook minimaal 100 mee te worden!
Bekend van Netflix: Live to 100: Secrets of the Blue Zones In dit kookboek geeft New York Times-bestsellerauteur Dan Buettner honderd recepten voor een lang leven. Hij baseerde ze op gerechten afkomstig uit de vijf gebieden op aarde waar de mensen bovengemiddeld oud worden, de zogenaamde blue zones: Sardinië, Italië; Nicoya, Costa Rica; Ikaria, Griekenland; Okinawa, Japan en Loma Linda, Californië, VS. Buettner deed jarenlang wetenschappelijk onderzoek in deze gebieden. Hij kwam terug met mooie verhalen en heerlijke, meestal vegan recepten, zoals Ikariaanse stoofschotel, maismeelwafels, ceviche van palmharten, hartige rijstpap en amandelkoekjes. Veel vezelrijke voeding, makkelijk te maken, veel plantaardige recepten en verrassend smaakvol! Naast recepten bevat het boek veel uitleg over de principes van een gezond dieet en gezonde levensstijl Met schitterende fotografie en verhalen uit de prachtige blue zones Dan Buettner is ontdekkingsreiziger, fellow van National Geographic, prijswinnend journalist en auteur van meerdere New York Times-bestsellers. Zijn artikelen over de blue zones in The New York Times en National Geographicworden enorm goed gelezen. Inmiddels werkt hij met gemeentelijke organisaties en grote bedrijven in de VS om blue zones-projecten te initiëren, projecten met aandacht voor zowel een gezonde leefstijl als voeding. Hij was te gast bij The Today Show, Oprah, NBC Nightly News en Good Morning America, en keynote spreker bij TEDMED, Bill Clinton's Health Matters Initiative en Google Zeitgeist. Zijn toespraak op het World Economic Forum in Davos in 2018 werd gekozen als 'een van de beste van Davos'.Bron: Titelbank (ongeredigeerd)