De zilveren Lepel voor kinderen

ISBN: 9789000377138

Auteurs: Spectrum

Publicatiedatum: 12-03-2021

Publicatiestatus: actief

Publicatievorm: Hardback

NUR: 216: Kookboeken (<12 jaar), 440: Eten en drinken algemeen

Uitgever: Uitgeverij Unieboek | Het Spectrum | Imprint: Spectrum

Bekijk het inkijkexemplaar bij Bol.com.

'Heb je ook een kleine Jamie Oliver, Donna Hay of Ottolenghi in huis? Dan is dit boek echt een aanrader. Smakelijke, volwassen gerechten waar jong en oud van zullen smullen.' trotsemoeders.nl

Een 'volwassen' Italiaans kinderkookboek

Na het wereldwijde succes van de eerste editie van De Zilveren Lepel voor kinderenen ter gelegenheid van het tienjarig jubileum is er nu een volledig herziene uitgave van dit 'volwassen' kinderkookboek voor kinderen vanaf ca. 7 jaar. Het boek bevat 42 authentieke, regionale Italiaanse recepten uit de klassieke Italiaanse kookbijbel De Zilveren Lepel, speciaal geselecteerd en aangepast voor kinderen. Zelf pasta of pizza maken? Een heerlijke salade, een frittata of misschien bosvruchtensorbetijs en een sinaasappeltaart? In overzichtelijke stappen kom je, begeleid door heel veel illustraties, tot de meest heerlijke en verantwoorde gerechten. Snelle, gemakkelijke en gezonde gerechten Stap voor stap beschreven, in heldere taal zonder moeilijke woorden Honderden illustraties die de uitleg van de bereidingswijze ondersteunen Foto's van alle gerechten Met extra tips over veilig koken, en duidelijke uitleg van snijtechnieken 'Een prettig nuchter kinderkookboek voor kleine Italofielen. Leuk vormgegeven en zeer toegankelijk. Alle basics – van "hoe gebruik je een dunschiller" en "hoe breek je een ei" tot "hoe spreek je prosciutto uit (pro-sjoe-to)" – worden helder uitgelegd. Hierna volgen ruim veertig klassieke recepten, waaronder eentje voor vers pastadeeg waar ook volwassenen hun voordeel mee zouden kunnen doen.' Janneke Vreugdenhil – NRC De Zilveren Lepel is al meer dan zeventig jaar het best verkochte kookboek in Italië. Alle recepten zijn traditioneel, geworteld in de Italiaanse cultuur, verzameld vanuit heel Italië en met de specialiteiten uit elke regio. De recepten zijn zo herschreven dat het buiten Italië ook begrijpelijk is, en de gerechten zijn dan ook gemakkelijk te bereiden voor iedereen. De Zilveren Lepel is dé bekende kookboekenreeks over de Italiaanse keuken die je moet hebben. De rijk geïllustreerde, luxe vormgegeven kookboeken in de serie De Zilveren Lepel bevatten een uitgebreide verzameling recepten uit de Italiaanse keuken. Ook verkrijgbaar in de serie zijn: De Zilveren Lepel, De vegetarische Zilveren Lepel, De Zilveren Lepel - Classic, De Zilveren Lepel - Bakboek en De Zilveren Lepel - Chocolade.
Bron: Titelbank (ongeredigeerd)

Andere edities:

      Besproken in de keuken

        Ook van deze auteur

          Ook interessant

            Ook van deze uitgever