Leven & koken Piet Frankrijk
ISBN: 9789002214271
Auteurs: Piet Huysentruyt F. Smedt
Publicatiedatum: 01-01-2006
Publicatiestatus: verlopen
Publicatievorm: Hardback
NUR: 440: Eten en drinken algemeen
Uitgever: Standaard Uitgeverij - Algemeen
PIET HUYSENTRUYT
LEVEN & KOKEN als Piet in Frankrijk
Frankrijk, dat is: knapperig stokbrood, zinnenstrelende wijn, intieme romaanse kerkjes, zonovergoten terrassen, p nque, dorpjes die zich ver van het jachtige leven houden, oude mannen op een bank in de zon, gezellige dorpspleintjes, lavendelvelden, schitterende landschappen, verrukkelijke maaltijden waarbij de smaak van de natuur op de tong smelt.
Piet Huysentruyt ervaart de geneugten van het goede leven in Frankrijk dagelijks aan den lijve en vertelt zijn verhaal in Leven & koken als Piet in Frankrijk. Het is het verhaal van een Belg die in de Ard e zijn thuis vond, van de vriendschap die hij met de dorpelingen sloot, van de eigen moestuin, van de paddestoelenpluk, van de jacht en de visvangst, van de geurige kruiden, van de olijfbomen en de wijngaarden... Het is het verhaal van de vier seizoenen: de oogverblindende herfstkleuren, de truffeljacht en de varkensslacht in de winter, de ontluikende natuur in de lente en het rijpende zomerfruit.
En natuurlijk kruipt het bloed van Piet waar het niet gaan kan: met de groenten, de kruiden en het fruit uit zijn eigen tuin, de paddestoelen of het wild uit het bos en de producten van de markt cre t Piet de allerheerlijkste recepten. En daar laat hij
u in Leven & koken als Piet in Frankrijk van meeproeven.
EEN PRACHTIG LEES-, KIJK-EN KOOKBOEK MET HONDERDEN SCHITTERENDE FOTO'S EN RUIM 140 RECEPTEN
PIET HUYSENTRUYT is zo langzamerhand synoniem geworden van gezellig, lekker en ongedwongen tafelen. De succesvolle kok kan niet alleen voortreffelijk koken, hij is ook in staat om met veel warmte en sympathie over zijn creaties te vertellen. Hoe hij het vak leerde en een meesterkok werd met een eigen, gedurfde stijl staat beschreven in zijn boek Eigentijds en Eigenzinnig. In Piets Pan laat hij u van de wereld proeven. Met zijn Lekker Thuis-reeks leerde hij al heel wat mensen dat het bereiden van lekker en gevarieerd eten snel en eenvoudig kan. Voor mensen met diabetes, maar ook voor iedereen die gezond wil eten, cre de hij heerlijke recepten in Creatief koken voor diabetici. En ook het wokken krijgt u met Piet snel onder de knie: in Alles in de wok bereidt hij smakelijke gerechten met Aziatische specialiteiten en typisch Vlaamse producten.
LEVEN & KOKEN als Piet in Frankrijk
Frankrijk, dat is: knapperig stokbrood, zinnenstrelende wijn, intieme romaanse kerkjes, zonovergoten terrassen, p nque, dorpjes die zich ver van het jachtige leven houden, oude mannen op een bank in de zon, gezellige dorpspleintjes, lavendelvelden, schitterende landschappen, verrukkelijke maaltijden waarbij de smaak van de natuur op de tong smelt.
Piet Huysentruyt ervaart de geneugten van het goede leven in Frankrijk dagelijks aan den lijve en vertelt zijn verhaal in Leven & koken als Piet in Frankrijk. Het is het verhaal van een Belg die in de Ard e zijn thuis vond, van de vriendschap die hij met de dorpelingen sloot, van de eigen moestuin, van de paddestoelenpluk, van de jacht en de visvangst, van de geurige kruiden, van de olijfbomen en de wijngaarden... Het is het verhaal van de vier seizoenen: de oogverblindende herfstkleuren, de truffeljacht en de varkensslacht in de winter, de ontluikende natuur in de lente en het rijpende zomerfruit.
En natuurlijk kruipt het bloed van Piet waar het niet gaan kan: met de groenten, de kruiden en het fruit uit zijn eigen tuin, de paddestoelen of het wild uit het bos en de producten van de markt cre t Piet de allerheerlijkste recepten. En daar laat hij
u in Leven & koken als Piet in Frankrijk van meeproeven.
EEN PRACHTIG LEES-, KIJK-EN KOOKBOEK MET HONDERDEN SCHITTERENDE FOTO'S EN RUIM 140 RECEPTEN
PIET HUYSENTRUYT is zo langzamerhand synoniem geworden van gezellig, lekker en ongedwongen tafelen. De succesvolle kok kan niet alleen voortreffelijk koken, hij is ook in staat om met veel warmte en sympathie over zijn creaties te vertellen. Hoe hij het vak leerde en een meesterkok werd met een eigen, gedurfde stijl staat beschreven in zijn boek Eigentijds en Eigenzinnig. In Piets Pan laat hij u van de wereld proeven. Met zijn Lekker Thuis-reeks leerde hij al heel wat mensen dat het bereiden van lekker en gevarieerd eten snel en eenvoudig kan. Voor mensen met diabetes, maar ook voor iedereen die gezond wil eten, cre de hij heerlijke recepten in Creatief koken voor diabetici. En ook het wokken krijgt u met Piet snel onder de knie: in Alles in de wok bereidt hij smakelijke gerechten met Aziatische specialiteiten en typisch Vlaamse producten.
Bron: Titelbank (ongeredigeerd)