Gezond eten

ISBN: 9789002219689

Auteurs: Sonja Kimpen

Publicatiedatum: 01-07-2006

Publicatiestatus: verlopen

Publicatievorm: Paperback

NUR: 443: Dieetboeken

Uitgever: Standaard Uitgeverij - Algemeen

Gezonde eten<br>makkelijker dan je denkt<br>Voeding bepaalt de kwaliteit van je leven en de energie van je lichaam! Gezonde voeding wordt vaak als saai, tuttig en niet lekker bestempeld. Dat zegt meer over de onwetendheid over gezon-de voeding dan over de swingende en sexy voor-delen die voeding je lichaam geeft.<br>In Gezond eten, makkelijker dan je denkt worden de basisprincipes van gezond eten zeer overzich-telijk uitgelegd.<br>Met de inzichten die Sonja biedt, kun je je energie verhogen en de kwaliteit van je leven verbeteren. Het boek vormt een handleiding bij het omgaan met en voorkomen van welvaartsaandoeningen zoals diabetes type 2 (ouderdomsdiabetes), te hoge cholesterol, overgewicht, depressie. moe-heid, te hoge bloeddruk, concentratiestoornis-sen, ontstekingsverschijnselen en stramheid.<br>Het is Sonja's overtuiging dat - dankzij de juiste eetinzichten - het voor iedereen haalbaar is zich beter in zijn vel te voelen en precies dat is de rode draad door dit praktische en overvloedig ge ustreerde boek.<br>Sonja Kimpen is licentiaat lichamelijke opvoeding en zaakvoerder van Synergie Wellness Point en als wetenschap-pelijk medewerker verbonden aan de Vrije Universiteit Brussel. Twee jaar geleden verscheen haar eerste boek, Een leven lang slank zonder dieet. Het werd onmiddellijk een bestseller. Daaropvolgend presenteerde ze op VTM het programma Je bent wat je eet. Sindsdien is ze zo goed als niet meer uit de spotlights geweest. Ze staat bekend om haar gedrevenheid en haar inzet voor een fit en gezond leven. Mensen stimuleren om m uit het leven te halen is haar passie. Ze inspireerde duizenden vrouwen en mannen in haar wervelende seminars, waarbij een lach en een traan gelinkt aan massa's inzichten en 'aha-gevoelens' hun levens veranderden. Sonja Kimpen is vooral een vrouw met een missie en die is: de wetenschap over gezondheid op een toegankelijke en vooral enthousiaste manier overbrengen.<br>'Het werk behelst een interessante aanpak van het probleem waarmee vele mensen worstelen, met name &quot;wat moet ik doen om gezond te eten?&quot; De auteur gebruikt blijkbaar een rationele methode die tegelijkertijd de emotionele reactiviteit van de lezer aanspreekt. Deze directe en persoonsgerichte aanpak is ongetwijfeld waardevol en effectief, vooral bij personen die zich vragen stellen over hun leefgedrag, en meer in het bijzonder over hun eetgedrag. Het is een zeer verdienstelijk werk met veel &quot;grote waarheden&quot; en praktische richtlijnen voor een gezonde eetcultuur. De auteur aarzelt ook niet om &quot;heilige huisjes&quot; af te breken.'<br>MARCEL HEBBELINCK, Prof. em., PhD VUB,<br>Faculteit Lichamelijke Opvoeding en Kinesitherapie / vakgroep Biometrie
Bron: Titelbank (ongeredigeerd)

Besproken in de keuken

    Ook van deze auteur

      Ook interessant

        Ook van deze uitgever