Aardappelen
ISBN: 9789002222498
Auteurs: V. De Meyer M. De Meyer
Publicatiedatum: 07-10-2006
Publicatiestatus: verlopen
Publicatievorm: Paperback
NUR: 440: Eten en drinken algemeen
Uitgever: Standaard Uitgeverij - Algemeen
AARDAPPELEN
VERRASSEND VEELZIJDIGE RECEPTEN
In Peru kennen ze hem al sinds de 2de eeuw voor Christus; pas in de 16de eeuw werd de aardappel door de Spaanse ontdekkingsreizigers in Europa ge roduceerd. In de inleiding van Aardappelen lees je alles over de geschiedenis van de aardappel, de teelt, de verschillende vari iten als Bintjes, Charlotte, Nicola of truffelaardappeltjes, over het verschil tussen primeur- en bewaaraardappelen, vastkokende en bloemige aardappelen.
Aardappelen zijn gezond en lekker. Bovendien kun je er eindeloos mee vari n: gewoon koken, bakken in de pan of de wok, als gratin in de oven, als puree, r sti, kroketjes of frietjes. In Aardappelen staan tientallen creatieve recepten. Naast klassiekers als frietjes, puree of gratin dauphinois vind je verrassend originele recepten als gevulde aardappelen met geitenkaas en zongedroogde tomaten, brochette van zalm, aardappel en spek, r sti met ham en rozijnen, gratin met tijm en andijvie, stoemp met wortelen en komijn... leder recept krijgt zijn eigen foto, zodat het doorbladeren alleen al een feest voor het oog is.
Met dit boek (her)ontdek je dat je met aardappelen culinair ontzettend veel kunt doen.
VERRASSEND VEELZIJDIGE RECEPTEN
In Peru kennen ze hem al sinds de 2de eeuw voor Christus; pas in de 16de eeuw werd de aardappel door de Spaanse ontdekkingsreizigers in Europa ge roduceerd. In de inleiding van Aardappelen lees je alles over de geschiedenis van de aardappel, de teelt, de verschillende vari iten als Bintjes, Charlotte, Nicola of truffelaardappeltjes, over het verschil tussen primeur- en bewaaraardappelen, vastkokende en bloemige aardappelen.
Aardappelen zijn gezond en lekker. Bovendien kun je er eindeloos mee vari n: gewoon koken, bakken in de pan of de wok, als gratin in de oven, als puree, r sti, kroketjes of frietjes. In Aardappelen staan tientallen creatieve recepten. Naast klassiekers als frietjes, puree of gratin dauphinois vind je verrassend originele recepten als gevulde aardappelen met geitenkaas en zongedroogde tomaten, brochette van zalm, aardappel en spek, r sti met ham en rozijnen, gratin met tijm en andijvie, stoemp met wortelen en komijn... leder recept krijgt zijn eigen foto, zodat het doorbladeren alleen al een feest voor het oog is.
Met dit boek (her)ontdek je dat je met aardappelen culinair ontzettend veel kunt doen.
Bron: Titelbank (ongeredigeerd)