Varkensvlees
ISBN: 9789002222825
Auteurs: V. De Meyer M. De Meyer
Publicatiedatum: 04-04-2007
Publicatiestatus: verlopen
Publicatievorm: Paperback
NUR: 440: Eten en drinken algemeen
Uitgever: Standaard Uitgeverij - Algemeen
VARKENSVLEES
VERRASSEND VEELZIJDIGE RECEPTEN
Een hammetje in de hutspot, een sappig verkenshaasje, spareribs op de barbecue, magere varkensmignonnettes, spek met eieren, witloof in ham, stoofvlees met frietjes, een worst, een schnitzel of een pita... Varkensvlees in de keuken is een dankbaar product. Je kunt er in alle seizoenen alle kanten mee uit, je kunt op de klassieke toer gaan, maar je kunt er ook allerlei exotische gerechten mee bereiden.
In Varkensvlees staan tientallen creatieve recepten. Naast klassiekers als hutspot,worstenbrood of varkensgebraad vind je verrassend originele recepten als gevuld haasje met zongedroogde tomaten en geitenkass, vleesbrood met paprikamimosa, varkenskotelet gevuld met snelle chutney en minihamburgers uit het vuistje met salsa van tommat en citrusvruchten. Ieder recept krijgt zijn eigen foto, zodat het doorbladeren alleen al een feest voor het oog is.
Rond varkensvlees bestaan een aantal vooroordelen. Zo zou het te vet zijn en te veel cholesterol bevatten. In Varkensvlees worden die fabeltjes uit de wereld geholpen. Wist je dat een varkenshaasje of een mignonnette even weinig vet bevat als een kipfilet en dat varkensvlees een gunstiger vetzurenprofiel heeft in verhouding tot rund- of kalfsvlees? Ook worst, gehakt en spek hoef je niet van je menu te schrappen, zolang je ze maar met mate gebruikt en voldoende afwisselt.
Kortom, Varkensvlees is een boek vol interessante informatie en heerlijke recepten waarmee je direct aan de slag kunt.
VERRASSEND VEELZIJDIGE RECEPTEN
Een hammetje in de hutspot, een sappig verkenshaasje, spareribs op de barbecue, magere varkensmignonnettes, spek met eieren, witloof in ham, stoofvlees met frietjes, een worst, een schnitzel of een pita... Varkensvlees in de keuken is een dankbaar product. Je kunt er in alle seizoenen alle kanten mee uit, je kunt op de klassieke toer gaan, maar je kunt er ook allerlei exotische gerechten mee bereiden.
In Varkensvlees staan tientallen creatieve recepten. Naast klassiekers als hutspot,worstenbrood of varkensgebraad vind je verrassend originele recepten als gevuld haasje met zongedroogde tomaten en geitenkass, vleesbrood met paprikamimosa, varkenskotelet gevuld met snelle chutney en minihamburgers uit het vuistje met salsa van tommat en citrusvruchten. Ieder recept krijgt zijn eigen foto, zodat het doorbladeren alleen al een feest voor het oog is.
Rond varkensvlees bestaan een aantal vooroordelen. Zo zou het te vet zijn en te veel cholesterol bevatten. In Varkensvlees worden die fabeltjes uit de wereld geholpen. Wist je dat een varkenshaasje of een mignonnette even weinig vet bevat als een kipfilet en dat varkensvlees een gunstiger vetzurenprofiel heeft in verhouding tot rund- of kalfsvlees? Ook worst, gehakt en spek hoef je niet van je menu te schrappen, zolang je ze maar met mate gebruikt en voldoende afwisselt.
Kortom, Varkensvlees is een boek vol interessante informatie en heerlijke recepten waarmee je direct aan de slag kunt.
Bron: Titelbank (ongeredigeerd)