Bakboek

ISBN: 9789002239694

Auteurs: Eric van den Hende

Publicatiedatum: 01-10-2010

Publicatiestatus: verlopen

Publicatievorm: Hardback

NUR: 440: Eten en drinken algemeen

Uitgever: Standaard Uitgeverij - Algemeen

Bekijk het inkijkexemplaar bij Bol.com.

Dé bakbijbel met stap-voor-stapfotografie en ruim 100 productfoto's Niets is zo heerlijk als je familie of vrienden te verrassen met een zelfgebakken taart of een schaal vol lekkere huisgemaakte dessertkoekjes. Het probleem bij veel bakboeken is de onnauwkeurigheid van de hoeveelheden, terwijl zij bij bakken veel nauwer luisteren dan bij koken: een kop suiker, een theelepel zout, 4 eetlepels boter, 4 eieren..., maar hoe groot is die kop, moet je die lepel afstrijken, moet je kleine eitjes gebruiken of jumbo-eieren? In Bakboek. De klassiekers worden alle hoeveelheden nauwkeurig aangegeven. In dit boek vind je meer dan 200 recepten voor taarten, hartig en zoet gebak, brood en koffiekoeken, dessert- en aperitiefkoekjes, cakes, muffins, soezen, vlaaien, biscuitgebak, roomhoorntjes, appeltaartjes, hazelnootkoekjes, zonnetjes... Ook de recepten van pannenkoeken, wafels, appelbeignets, broodpudding, schuimpjes enzovoort vind je in het Bakboek. Blader door het boek, bekijk de smakelijke foto's van Frank Croes en maak je keuze. Het moeilijkste zal zijn om te wachten tot je gebak voldoende is afgekoeld, want de geur van eigen gebak stelt je altijd op de proef. PIVA of het Provinciaal Instituut Voedingsbedrijven Antwerpen is dé referentie op het gebied van horecaopleidingen. Aan Bakboek. De klassiekers werkten de volgende professionele lesgevers van de afdeling bakkerij-banketbakkerij mee: Eric Van den Hende, technisch adviseur, Frieda Lemmens, Peter Claus, Kris Van Rysselberghe, Geert Peeleman en Walter Serbruyns.
Bron: Titelbank (ongeredigeerd)

Besproken in de keuken

    Ook van deze auteur

      Ook interessant

        Ook van deze uitgever