Fermentista
ISBN: 9789020926262
Auteurs: Marta Klejman Joanna Klejman
Publicatiedatum: 02-04-2025
Publicatiestatus: aankondiging
Publicatievorm: Hardback
NUR: 440: Eten en drinken algemeen, 441: Basis kookboeken
Uitgever: Lannoo N.V., Uitgeverij | Imprint: Lannoo
Gefermenteerde rauwe groenten zijn heerlijk krokant, zurig en fris. Ze zitten boordevol probiotica die je natuurlijke weerstand optimaliseren. Marta en Joanna Klejman, Poolse tweelingzussen die in Belgiƫ wonen, ondervonden zelf de nadelen van bewerkte voeding op hun gezondheid. Zodra ze ontdekten hoe belangrijk het darmmicrobioom is voor de gezondheid, beseften ze al gauw hoezeer ze de gefermenteerde voeding uit hun kindertijd in Polen misten. Ze begonnen opnieuw met fermenteren en ervaarden de krachtige gezondheidsvoordelen. Nu blazen ze deze traditionele recepten met passie nieuw leven in en ontwikkelen ze daarnaast nieuwe recepten.
In Fermentista delen ze graag hun kennis over de kunst en voordelen van fermenteren. Ze leggen de basisrecepten helder en duidelijk uit, zodat iedereen er direct mee aan de slag kan. Daarnaast presenteren ze een veertigtal heerlijke recepten waarin krokante, frisse groenten verwerkt zijn.
Bron: Titelbank (ongeredigeerd)