Brasserie

ISBN: 9789021550879

Auteurs: Daniel Galmiche

Publicatiedatum: 10-11-2011

Publicatiestatus: verlopen

Publicatievorm: Hardback

NUR: 440: Eten en drinken algemeen

Uitgever: VBK Media

De Parijse brasserie is met zijn warme, chique uitstraling van spiegels en obers in pak het toonbeeld van de pure, eenvoudige maar daarom niet minder verfijnde Franse keuken. Hier wordt authentiek gekookt, met lokale, verseingrediënten en vaak volgens familierecept. Daniel Galmiche, Fransman en topchef in Engeland, geeft in Brasserie zijn eigen draai aan klassieke favorieten als coq au vin, steak-frites of plateau fruits de mer. In zijn voor-, hoofd-, bij- en nagerechten proef je de verschillende smaken van Frankrijk. Van artisjokken met Parmezaanse kaas, citroengras en rucola tot tarte tatin met rozemarijn en amandel – dit boek is een must have voor elke liefhebber van de Franse keuken.
Bron: Titelbank (ongeredigeerd)

Besproken in de keuken

    Ook van deze auteur

      Ook interessant

        Ook van deze uitgever