Zot van de Noordzee
ISBN: 9789022334317
Auteurs: Jean sur Mer Joost Houtman
Publicatiedatum: 06-10-2017
Publicatiestatus: verlopen
Publicatievorm: Hardback
NUR: 440: Eten en drinken algemeen
Uitgever: Standaard Uitgeverij - Algemeen
Genomineerd voor Kookboek van het jaar 2017!
Vis in de hoofdrol. Van Duinkerke tot Den Helder
Je wekelijkse portie Noordzeevis met 52 verrassende recepten voor elk seizoen!
Gewapend met een schepnetje en aan de hand van zijn grootouders, trok de kleine Jan Kegels het strand van De Haan op.
Hij ving er garnaaltjes en wilde iedereen laten proeven. Het leverde hem zijn bijnaam 'JEAN sur MER' op.
Op volwassen leeftijd werd hij met JEAN sur MER 'original seafood' een van Vlaanderens eerste foodtruckpioniers.
In 'Zot van de Noordzee' bundelt JEAN sur MER inspirerende vissersverhalen, leuke vis-tje-datjes, handige tips en heerlijk lichte en verrassende recepten.
Samen met zijn vaste chef Peter Vlyminck serveert hij 42 eenvoudige recepten op basis van maar liefst 26 verschillende soorten Noordzeevis, bereid met seizoensgroenten.
Daarnaast zorgen enkele bekende gastchefs zoals Syrco Bakker (Pure C), Johan Segers ('t Fornuis) en Michaƫl Vrijmoed (Vrijmoed) voor 10 extra recepten die iets uitdagender mogen zijn en waarmee je gegarandeerd iedereen aan de vis krijgt.
Vis in de hoofdrol. Van Duinkerke tot Den Helder
Je wekelijkse portie Noordzeevis met 52 verrassende recepten voor elk seizoen!
Gewapend met een schepnetje en aan de hand van zijn grootouders, trok de kleine Jan Kegels het strand van De Haan op.
Hij ving er garnaaltjes en wilde iedereen laten proeven. Het leverde hem zijn bijnaam 'JEAN sur MER' op.
Op volwassen leeftijd werd hij met JEAN sur MER 'original seafood' een van Vlaanderens eerste foodtruckpioniers.
In 'Zot van de Noordzee' bundelt JEAN sur MER inspirerende vissersverhalen, leuke vis-tje-datjes, handige tips en heerlijk lichte en verrassende recepten.
Samen met zijn vaste chef Peter Vlyminck serveert hij 42 eenvoudige recepten op basis van maar liefst 26 verschillende soorten Noordzeevis, bereid met seizoensgroenten.
Daarnaast zorgen enkele bekende gastchefs zoals Syrco Bakker (Pure C), Johan Segers ('t Fornuis) en Michaƫl Vrijmoed (Vrijmoed) voor 10 extra recepten die iets uitdagender mogen zijn en waarmee je gegarandeerd iedereen aan de vis krijgt.
Bron: Titelbank (ongeredigeerd)