Het Low-Fodmap dieet

ISBN: 9789022335314

Auteurs: Suzanne Perazzini

Publicatiedatum: 18-09-2018

Publicatiestatus: actief

Publicatievorm: Paperback

NUR: 440: Eten en drinken algemeen

Uitgever: Standaard Uitgeverij - Algemeen | Imprint: Manteau

Login voor het inkijkexemplaar

Het is wetenschappelijk bewezen dat een LOW-FODMAPdieet – FODMAPs zijn voedingsstoffen (moleculen) die klachten zoals gasvorming, buikpijn, diarree en constipatie kunnen veroorzaken – de meeste patiënten met het prikkelbaredarmsyndroom (PDS, IBS) van hun klachten afhelpt. De auteur van dit boek, Suzanne Perazzini, lijdt al haar hele leven aan PDS. Jarenlang liep ze van de ene dokter naar de andere zonder een oplossing te vinden, tot ze het LOW-FODMAPdieet ontdekte. Na een periode van intensieve research en uittesten heeft Suzanne nauwelijks nog PDS-klachten en begeleidt ze als gediplomeerd diëtiste en docente mensen met PDS. Om nog meer mensen te helpen schreef ze dit boek.In het eerste deel geeft Suzanne Perazzini uitleg over het prikkelbare- darmsyndroom en het LOW-FODMAPdieet. Het tweede deel is het exacte programma dat ze gebruikt. Het bevat dagelijkse maaltijdschema’s, meer dan 100 lekkere recepten, een weekoefening om je te helpen een evenwichtige leefwijze door te voeren en om het dieet in te passen in je dagelijks leven.Het vergt enige inspanning om het LOW-FODMAPdieet onder de knie te krijgen, maar dit boek is je ideale leidraad.Het resultaat zal verbluffend zijn: eten én leven wordt weer een plezier.Leer met dit boek gezonde, FODMAP-arme voedingskeuzes maken, zoals:• BANAANPANNENKOEKEN MET KANEELRICOTTA EN KIWI• ZALM MET CITROEN-PETERSELIEKORST, PITTIGE RIJST EN BROCCOLI• MET TONIJN GEVULDE PAPRIKA’S• THAISE KIPBALLETJES• RUNDERTACO’S MET SPINAZIE
Bron: Titelbank (ongeredigeerd)

Besproken in de keuken

    Ook van deze auteur

      Ook interessant

        Ook van deze uitgever