Heilzaam koken met Ayurveda

ISBN: 9789022340066

Auteurs: Volker Mehl Dietrich Grönemeyer

Publicatiedatum: 29-08-2023

Publicatiestatus: actief

Publicatievorm: Hardback

NUR: 440: Eten en drinken algemeen

Uitgever: Standaard Uitgeverij - Algemeen | Imprint: Manteau

Bekijk het inkijkexemplaar bij Bol.com.

Ayurveda is een traditionele holistische geneeswijze die duizenden jaren geleden ontstond in India. Voeding is volgens deze leer ongelooflijk belangrijk voor een lang en gezond leven. Dat legt prof. dr. Dietrich Grönemeyer uit in het eerste deel van Heilzaam koken met ayurveda. Hij laat zien hoe voedingsmiddelen in het lichaam werken en waarom ze ook voor mensen in het Westen een weg naar genezing kunnen zijn. In het uitgebreide tweede deel leeft voedingsdeskundige en ayurvedakok Volker Mehl zich uit met ruim tachtig lekkere vegetarische recepten waarin de zes smaken uit de ayurvedische keuken – zoet, zuur, zout, scherp, bitter en wrang – aanwezig zijn. Dat levert maaltijden op die de smaakpapillen stimuleren en het zelfgenezend vermogen van het lichaam op gang brengen. De foto’s bij de recepten laten je alvast watertanden. Bananenpannenkoekjes met mango-kokoscompote, rodebieten-appelsoep, kerrie-peultjesrisotto, gouden kurkumaperen op rijstepap… Dat is puur genieten!
Bron: Titelbank (ongeredigeerd)

Besproken in de keuken

    Ook van deze auteur

      Ook interessant

        Ook van deze uitgever