Het grote Italiaanse kookboek
ISBN: 9789023013129
Auteurs:
Publicatiedatum: 01-03-2011
Publicatiestatus: verlopen
Publicatievorm: Hardback
NUR: 440: Eten en drinken algemeen
Uitgever: Gottmer Uitgevers Groep b.v.
Carpaccio, salade caprese, pasta, lasagne, tiramisù, panna cotta, cantuccini... de Italiaanse keuken verveelt nooit! Daarom brengen we nu, na Het grote Nutella-kookboek en Het grote pastakookboek, een écht Italiaans kookboek uit, met ruim 500 recepten uit de Italiaanse keuken. Antipasti, brood, focaccia, soep, polenta, gnocchi, pasta, risotto, lasagne, vlees- en visgerechten, groente, salades, toetjes, taart en koekjes: met dit kookboek stel je een compleet Italiaans menu samen.De recepten komen uit heel Italië, van Valle dAosta en Trentino-Alto Adige in het noorden tot Basilicata en Apulië in het diepe zuiden. Uiteraard leveren ook de eilanden Sardinië en Sicilië een belangrijke bijdrage. Je kunt met het nieuwe kookboek dus alle kanten op: in een handomdraai stel je een Siciliaans of Toscaans menu samen, maar je kunt op één avond ook dwars door Italië reizen, met als voorgerecht bagna cauda uit Piemonte, vervolgens pasta met bottarga naar Sardijns recept, braadworst met broccoli uit Latium en als toetje Siciliaanse amandelgranita.In Het grote Italiaanse kookboek zijn alle regios van Italië zijn vertegenwoordigd: Valle dAosta, Piemonte, Lombardije, Trentino-Alto Adige, Veneto, Friuli-Venezia Giulia, Emilia-Romagna, Ligurië, Toscane, de Marche, Umbrië, Abruzzen, Molise, Latium, Campanië, Basilicata, Apulië, Calabrië, Sicilië en Sardinië.
Bron: Titelbank (ongeredigeerd)