Dutchman's Kitchen
ISBN: 9789026936715
Auteurs: D.-J. Zonneveld
Publicatiedatum: 01-07-2006
Publicatiestatus: actief
Publicatievorm: Hardback
NUR: 440: Eten en drinken algemeen
Uitgever: Uitgeverij Unieboek | Het Spectrum
the Dutchman's Kitchen
Dirk-Jan Zonneveld leefde als Nederlander in New York en heeft de vraag 'Wat is typisch Nederlands eten?' ontelbare keren gehoord. Temidden van het woelige Amerikaanse leven heeft hij nooit een goed antwoord kunnen verzinnen, maar terug in Neder-land, gescheiden van Amerika door tijd, omgeving en oceaan heeft hij de ruimte om zijn visie op de Nederlandse keuken te defini n.
De studie aan 'Dirk-Jan's universiteit van het leven in New York' duurde 7 jaar. Geen warenhuis of markt heeft 'Dutchman' Dirk-Jan in New York onbezocht gelaten. Zijn verlangen naar Nederland inspireerde hem tot nostalgische recepten met bijzondere twists.
Proef de rijke smaak van talloze specerijen in de uitgebreide rijsttafel en droom weg bij een oer-Hol-landse appeltaart met kandeelsabayon. Maak kennis met de rijkdom van de Nederlandse keuken, be loed door de aangrenzende Noordzee en de Franse, Surinaamse en Indische keuken. En leer combineren met smaken, landen en ingredi en.
Een culturele, historische en verklarende kijk op de Nederlandse keuken maakt dit boek uniek!
Dirk-Jan Zonneveld leefde als Nederlander in New York en heeft de vraag 'Wat is typisch Nederlands eten?' ontelbare keren gehoord. Temidden van het woelige Amerikaanse leven heeft hij nooit een goed antwoord kunnen verzinnen, maar terug in Neder-land, gescheiden van Amerika door tijd, omgeving en oceaan heeft hij de ruimte om zijn visie op de Nederlandse keuken te defini n.
De studie aan 'Dirk-Jan's universiteit van het leven in New York' duurde 7 jaar. Geen warenhuis of markt heeft 'Dutchman' Dirk-Jan in New York onbezocht gelaten. Zijn verlangen naar Nederland inspireerde hem tot nostalgische recepten met bijzondere twists.
Proef de rijke smaak van talloze specerijen in de uitgebreide rijsttafel en droom weg bij een oer-Hol-landse appeltaart met kandeelsabayon. Maak kennis met de rijkdom van de Nederlandse keuken, be loed door de aangrenzende Noordzee en de Franse, Surinaamse en Indische keuken. En leer combineren met smaken, landen en ingredi en.
Een culturele, historische en verklarende kijk op de Nederlandse keuken maakt dit boek uniek!
Bron: Titelbank (ongeredigeerd)