Proef! Oranjebloesem
ISBN: 9789027414458
Auteurs: M. Tol M. Abouzahra
Publicatiedatum: 01-07-2005
Publicatiestatus: verlopen
Publicatievorm: Paperback
NUR: 442: Keuken per land en streek
Uitgever: Spectrum B.V., Uitgeverij Het
Proef! Oranjebloesem: Twee gepassioneerde meiden in de Marokkaanse keuken
De smaken, kruiden en specerijen van de Marokkaanse keuken worden door Oranjebloesem, het cateringbedrijf van de auteurs, op eigen manier gebruikt, met invloeden uit de mediterrane en Europese keuken. De gerechten zijn nieuw en verrassend, en eenvoudig en snel te maken.
Geroosterde rode bietensoep met komijn
& geitenkaastosti's met vijgenjam
Bij de supermarkt kun je gewoon gekookte bietjes kopen natuurlijk. Maar als je op de markt verse rauwe kunt krijgen, doen! Dat is zoveel lekkerder
4 personen
1 ui, fijn gesneden
1/2 el komijnpoeder
3 el olie
500 g bietjes, of 4 middelgrote bieten, gescild en in stukjes gesneden
1 l kippenbouillon
1 panbrood of ciabatta
50 g harde hollandse geitenkaas
8 vijgen, fijngesneden of vijgenjam (Turkse of Marokkaanse winkel)
1 el komijnzaadjes, 1 min. geroosterd in de koekenpan
2 el (frisgroene) olijfolie extra vierge
Bak de ui zachtjes in 3 el olie, bak de komijn poeder op het laatst even mee.
Voeg de bietjes met een liter water en de kippenbouillon toe, breng aan de kook en laat op laag vuur ± 50 min. zacht koken. Pureer de soep met een staafmixer en breng op smaak met peper en zout. Beleg het brood met de geitenkaas en vijgenjam of fijngesneden vijgen. Rooster het brood in een tosti-ijzer of in de oven. Pak de broodjes in folie en leg ze 5 min. in een hete oven of koekenpan. Bestrooi de soep met de komijnzaadjes en besprenkel met wat olijfolie
Merijn Tol is culinair redacteur bij TIP. Daarnaast schrijft ze over eten en drinken in NL20, Joie de Vivre en diverse ander bladen, en ze is foodstylist en cateraar.
Mina Abouzahra is foodstylist en receptuurschrijfster voor vele culinaire bladen zoals Elle eten, TIP en Allerhande. Daarnaast is ze cateraar.
Bron: Titelbank (ongeredigeerd)