Welke wijn bij het eten?
ISBN: 9789027424129
Auteurs: Maaike van der Rijst N. Ruitenberg
Publicatiedatum: 01-07-2006
Publicatiestatus: actief
Publicatievorm: Hardback
NUR: 447: Wijn en dranken
Uitgever: Spectrum B.V., Uitgeverij Het
Het wijnschrijversduo Ruitenberg & Van der Rijst schreef een toegankelijke gids over het combineren van wijn en eten met de dagelijkse praktijk voor ogen. Je ontdekt al snel welke wijn goed past bij welk gerecht en omgekeerd: welk gerecht lekker is bij een bepaalde wijn.
Vrijwel alle gerechten komen aan bod, van fingerfood, via stamppot tot Moorse schotels en mokkataart. Verder is er een uitgebreide 'wijnlijst' met smaakomschrijvingen van de wijnen en bijpassende eetideeën. Ook krijg je advies welke wijnen je kunt selecteren voor bijzondere en alledaagse momenten, zoals doordeweeks aperitief, kerst, dansfeest en het formele diner.
Dit naslagwerk begint met een praktische inleiding boordevol handvatten om zelf aan het combineren te slaan. Ook staan er veel goede tips in die het combineren van wijn met eten makkelijker en leuker maken.
Magda van der Rijst (vinoloog en neerlandicus) houdt van eten, drinken en communiceren. Die drie passies combineert zij door over wijn en wijn bij het eten te praten en te schrijven. Ze geeft les aan de Wijnacademie en publiceert in diverse (vak)tijdschriften, waaronder Allerhande en Proefschrift. Bij het Spectrum verschenen van haar Rosé en Bubbels.
Noële Ruitenberg behoort tot de nieuwe, talentvolle generatie wijnschrijvers. Ze publiceert over wijn en wijn bij het eten in bladen als Perswijn, Wining & Dining, Taste en Allerhande en is wijndocent. Zij schreef een aantal succesvolle boeken, waaronder Wijnproeven, dat onlangs ook bij het Spectrum verscheen.
Bron: Titelbank (ongeredigeerd)