Europees Culinair Erfgoed

ISBN: 9789027456397

Auteurs: S. Mollink

Publicatiedatum: 01-07-2007

Publicatiestatus: actief

Publicatievorm: Hardback

NUR: 440: Eten en drinken algemeen

Uitgever: Spectrum B.V., Uitgeverij Het

Een bonte verzameling van 150 smakelijke producten met hun geschiedenis en bijzondere verhalen, uit alle windstreken van Europa

Europees Culinair Erfgoed is een reis langs het smakelijkste erfgoed van het continent. In 1992 is de Europese verordening in het leven geroepen voor het behoud van gastronomisch culinair erfgoed. Auteur Sarah Mollink ging op zoek naar de verhalen achter deze producten. Waar zijn ze te koop? Hoe smaken ze? Waarom is niet alle brie beschermd? En is de notering van de Opperdoezer Ronde wel helemaal in de haak? Producten die niet in Nederland te vinden zijn, zoals Deense wortelen lammefjordsgulerod of het Zweedse gebak Skånsk spettkaka, liet de auteur door de producenten zelf opsturen met de post, nam ze mee tijdens een reis of vroeg een collega dat te doen. Inclusief spraakmakende rechtszaken, bijvoorbeeld over de Griekse feta.

Journaliste Sarah Mollink (1977) heeft zich verdiept in de lijst van door de Europese Unie beschermde streekproducten. Het resultaat van haar speur- en proefwerk, waarvan zij bijna drie jaar lang wekelijks verslag heeft gedaan in de Staatscourant, is verzameld in deze uitgave.







Bron: Titelbank (ongeredigeerd)

Besproken in de keuken

    Ook van deze auteur

      Ook interessant

        Ook van deze uitgever