Casa Benali

ISBN: 9789029510271

Auteurs: Abdelkader Benali Saïda Nadi-Benali

Publicatiedatum: 14-06-2016

Publicatiestatus: unspec

Publicatievorm: Paperback

NUR: 442: Keuken per land en streek

Uitgever: Singel Uitgeverijen | Imprint: De Arbeiderspers

Bekijk het inkijkexemplaar bij Bol.com.

'Een geurige, stijlvolle, eloquente reis door de Marokkaanse keuken.' - NRC Handelsblad



Soep van gesmolten peulvruchten, couscous met zeven groenten, zoete dorade met zeevruchten - dit zijn Marokkaanse gerechten (zonder E-nummers!) die je het water in de mond doen lopen.



Schrijf alleen over eten op een lege maag, adviseerde Ernest Hemingway. Maar ook een schrijver moet eten. En dat doet Abdelkader in Casa Benali samen met zijn vrouw Saida, die hem meeneemt op een duizelingwekkende ontdekkingstocht door de Marokkaanse keuken. Koken, garen, sudderen, stomen en bezingen!
Saida en Abdelkader delen met ons hun culinaire geheimen, die ze op lange strooptochten in de oude medina's van Fès, Marrakech en Tanger hebben verzameld: van meer abrikozen in de keuken en een tajine die in een half uur op tafel staat, tot het recept voor gegrilde paprika's op z'n Berbers.

Bekend van tv.
Bron: Titelbank (ongeredigeerd)

Besproken in de keuken

    Ook van deze auteur

      Ook interessant

        Ook van deze uitgever