Casa Benali
ISBN: 9789029510271
Auteurs: Abdelkader Benali Saïda Nadi-Benali
Publicatiedatum: 14-06-2016
Publicatiestatus: unspec
Publicatievorm: Paperback
NUR: 442: Keuken per land en streek
Uitgever: Singel Uitgeverijen | Imprint: De Arbeiderspers
'Een geurige, stijlvolle, eloquente reis door de Marokkaanse keuken.' - NRC Handelsblad
Soep van gesmolten peulvruchten, couscous met zeven groenten, zoete dorade met zeevruchten - dit zijn Marokkaanse gerechten (zonder E-nummers!) die je het water in de mond doen lopen.
Schrijf alleen over eten op een lege maag, adviseerde Ernest Hemingway. Maar ook een schrijver moet eten. En dat doet Abdelkader in Casa Benali samen met zijn vrouw Saida, die hem meeneemt op een duizelingwekkende ontdekkingstocht door de Marokkaanse keuken. Koken, garen, sudderen, stomen en bezingen!
Saida en Abdelkader delen met ons hun culinaire geheimen, die ze op lange strooptochten in de oude medina's van Fès, Marrakech en Tanger hebben verzameld: van meer abrikozen in de keuken en een tajine die in een half uur op tafel staat, tot het recept voor gegrilde paprika's op z'n Berbers.
Bekend van tv.
Soep van gesmolten peulvruchten, couscous met zeven groenten, zoete dorade met zeevruchten - dit zijn Marokkaanse gerechten (zonder E-nummers!) die je het water in de mond doen lopen.
Schrijf alleen over eten op een lege maag, adviseerde Ernest Hemingway. Maar ook een schrijver moet eten. En dat doet Abdelkader in Casa Benali samen met zijn vrouw Saida, die hem meeneemt op een duizelingwekkende ontdekkingstocht door de Marokkaanse keuken. Koken, garen, sudderen, stomen en bezingen!
Saida en Abdelkader delen met ons hun culinaire geheimen, die ze op lange strooptochten in de oude medina's van Fès, Marrakech en Tanger hebben verzameld: van meer abrikozen in de keuken en een tajine die in een half uur op tafel staat, tot het recept voor gegrilde paprika's op z'n Berbers.
Bekend van tv.
Bron: Titelbank (ongeredigeerd)