Bij Bijdendijk thuis

ISBN: 9789038809847

Auteurs: Joris Bijdendijk Joël Broekaert

Publicatiedatum: 03-01-2022

Publicatiestatus: aankondiging

Publicatievorm: Hardback

NUR: 440: Eten en drinken algemeen

Uitgever: Singel Uitgeverijen | Imprint: De Arbeiderspers

Bekijk het inkijkexemplaar bij Bol.com.

GENOMINEERD VOOR HET GOUDEN KOOKBOEK 2022
In dit kookboek neemt chef-kok Joris Bijdendijk je mee in wat er zoal bij hem thuis op tafel verschijnt. Dankzij de ruim 250 recepten en de helder beschreven technieken kan iedereen thuis leren een kreeft schoon te maken of een goede brioche te bakken. Daarnaast schrijft culinair journalist Joël Broekaert met zijn bekende aanstekelijke verwondering over de wetenschappelijke en historische achtergrond van alledaagse ingrediënten als boter en suiker, maar ook over vuur en de illustere vijfde smaak umami.



‘Eigentijds, toegankelijk, verrassend en toch ook vertrouwd. Maar vooral heel inspirerend. Ik kan niet stoppen met kijken naar de heerlijke gerechten met de prachtige fotografie en inspirerende verhalen. Altijd al fan geweest van de keuken van Joris en zijn team. Dit boek is niet alleen een lust voor het oog, maar ook een must have als je van gastronomie houdt en een echte foodie bent!’ – Nicolette van Dam

‘Joris ken ik als een enorm gedreven, toegankelijke chef in de Champions League van de keuken: de sterrenrestaurants. In dit thuiskookboek spat zijn brede smaak en interesse van de pagina’s af. Van couscous tot Heri Heri tot ovenverse, zelfgemaakte croissants. Dit boek? Een feest!’ – Humberto Tan

‘Ik verwachtte een standaard kookboek, maar dit hier voelt als een stijl die uiteengezet wordt. Ik ga dit volgen.’ – Willie Wartaal
Bron: Titelbank (ongeredigeerd)

Besproken in de keuken

    Ook van deze auteur

      Ook interessant

        Ook van deze uitgever