Jiwa
ISBN: 9789038811017
Auteurs: Carl Lemette Mas van Putten
Publicatiedatum: 25-10-2022
Publicatiestatus: aankondiging
Publicatievorm: Hardback
NUR: 440: Eten en drinken algemeen
Uitgever: Singel Uitgeverijen | Imprint: Nijgh & Van Ditmar
WINNAAR ZILVEREN KOOKBOEK 2023 (VAKJURY FOOD AND FRIENDS GOUDEN KOOKBOEK 2023)
‘Hun hele funky ziel en zaligheid zit in dit boek! Alles wat Mas en Carl koken had ik zelf willen bedenken. Jiwa is een ode aan "onze" Indische keuken én een go om je eigen stem te laten horen. Jiwa barst van smaak, liefde en vrolijkheid.’ – Vanja van der Leeden, auteur van o.a. Indorock en Indostok ‘Het Indische eten van Mas en Carl vind je nergens anders. Het is soulfood, zoals je het nog nooit gegeten hebt; gedurfd, origineel, hartverwarmend en echt crazy lekker. Eén hap en je kunt er geen genoeg van krijgen. Gelukkig is er dit boek!’ – Nicolaas Veul, programmamaker en presentator 'Uit eten bij De Vrouw met de Baard is al Jiwa. De gerechten, de ontvangst. Jiwa betekent "ziel" en "levenslust" zeggen ze, maar stiekem breiden ze het uit met humor, warmte, gastvrijheid en verrukkelijk eten. En nu kunnen we met dit fantastische kookboek van Mas en Carl zelf ook jiwa op tafel zetten (of een poging daartoe wagen)!' – Dido Michielsen, auteur van o.a. Lichter dan ik en Engel en kinnari ‘Als de gerechten van Mas en Carl muziekstukken waren, stonden ze absoluut in mijn "top-favorites"-playlist! Een compleet eigen stijl met buiging naar de klassiekers. In één woord: soulful!’ – Alain Clark, muzikant, schrijver en producer ‘De liefde van Mas en Carl voor elkaar is dezelfde liefde die ze in hun gerechten stoppen, en dus smaakt alles naar pure passie.’ – Maik de Boer, fashion- en lifestyledeskundige ‘Ik ben al jaren verslaafd aan de sambal van De Vrouw met de Baard. Zó blij dat ik die nu eindelijk thuis kan maken!’ – Emma de Thouars, auteur van o.a. Amazing Asia en Tofu ‘Mas en Carl maken soulfood, met een originaliteit waar de woorden Aziatisch en Indisch eigenlijk te beperkt voor zijn. Zij specialiseren zich in de keuken voor wereldburgers, voor mensen die van het bijzondere houden, met oprechte liefde voor samen eten en drinken. Vernieuwend, vertrouwd en verrukkelijk.’ – Thomas van Luyn, cabaratier, acteur en schrijver ‘Eten bij Mas en Carl is een compleet zintuiglijke ervaring: geuren en smaken van gerechten om van te watertanden, een warm en gastvrij ontvangst waardoor je uit en toch thuis bent, omlijst met oorstrelende soul van over de hele wereld. Dompel je onder in De Vrouw met de Baard en geniet!’ – Rik van de Westelaken, presentator van o.a. Wie is de mol?
‘Hun hele funky ziel en zaligheid zit in dit boek! Alles wat Mas en Carl koken had ik zelf willen bedenken. Jiwa is een ode aan "onze" Indische keuken én een go om je eigen stem te laten horen. Jiwa barst van smaak, liefde en vrolijkheid.’ – Vanja van der Leeden, auteur van o.a. Indorock en Indostok ‘Het Indische eten van Mas en Carl vind je nergens anders. Het is soulfood, zoals je het nog nooit gegeten hebt; gedurfd, origineel, hartverwarmend en echt crazy lekker. Eén hap en je kunt er geen genoeg van krijgen. Gelukkig is er dit boek!’ – Nicolaas Veul, programmamaker en presentator 'Uit eten bij De Vrouw met de Baard is al Jiwa. De gerechten, de ontvangst. Jiwa betekent "ziel" en "levenslust" zeggen ze, maar stiekem breiden ze het uit met humor, warmte, gastvrijheid en verrukkelijk eten. En nu kunnen we met dit fantastische kookboek van Mas en Carl zelf ook jiwa op tafel zetten (of een poging daartoe wagen)!' – Dido Michielsen, auteur van o.a. Lichter dan ik en Engel en kinnari ‘Als de gerechten van Mas en Carl muziekstukken waren, stonden ze absoluut in mijn "top-favorites"-playlist! Een compleet eigen stijl met buiging naar de klassiekers. In één woord: soulful!’ – Alain Clark, muzikant, schrijver en producer ‘De liefde van Mas en Carl voor elkaar is dezelfde liefde die ze in hun gerechten stoppen, en dus smaakt alles naar pure passie.’ – Maik de Boer, fashion- en lifestyledeskundige ‘Ik ben al jaren verslaafd aan de sambal van De Vrouw met de Baard. Zó blij dat ik die nu eindelijk thuis kan maken!’ – Emma de Thouars, auteur van o.a. Amazing Asia en Tofu ‘Mas en Carl maken soulfood, met een originaliteit waar de woorden Aziatisch en Indisch eigenlijk te beperkt voor zijn. Zij specialiseren zich in de keuken voor wereldburgers, voor mensen die van het bijzondere houden, met oprechte liefde voor samen eten en drinken. Vernieuwend, vertrouwd en verrukkelijk.’ – Thomas van Luyn, cabaratier, acteur en schrijver ‘Eten bij Mas en Carl is een compleet zintuiglijke ervaring: geuren en smaken van gerechten om van te watertanden, een warm en gastvrij ontvangst waardoor je uit en toch thuis bent, omlijst met oorstrelende soul van over de hele wereld. Dompel je onder in De Vrouw met de Baard en geniet!’ – Rik van de Westelaken, presentator van o.a. Wie is de mol?
Bron: Titelbank (ongeredigeerd)