Café Mazahar
ISBN: 9789038811208
Auteurs: Merijn Tol
Publicatiedatum: 30-08-2022
Publicatiestatus: aankondiging
Publicatievorm: Hardback
NUR: 440: Eten en drinken algemeen
Uitgever: Singel Uitgeverijen | Imprint: De Arbeiderspers
In Café Mazahar laat MERIJN TOL de mediterrane zon op je bord schijnen: van Beiroet tot Palermo, van oost tot west. Een plek waar oranjebloesems geuren, je lekkere muziek hoort en waar lange tafels klaarstaan met de heerlijkste gerechten. Café Mazahar bevat ruim tachtig recepten – waarvan zeventig vega of vegan – voor modern mediterraan comfortfood, waarbij Merijn zich liet inspireren door de tradities van de Meditérranée. Want traditie moet je vandaag vieren en meenemen naar morgen. Dit kookboek geeft een geheel eigen culinaire kijk op de Meditérranée. Vol zalige, simpele en als bonus gezonde heerlijkheden van ochtend tot avond.
‘Je voelt dat het mooie boek Café Mazahar voortkomt uit Merijns grote passie voor Libanon en het Libanese eten.’ – Claudia Roden
‘Merijn kookt precies zoals ik het graag zie: met veel crispies, frisse smaken, idioot veel kruiden en genoeg platbrood om alles mee op te scheppen. Haar smaken zijn perfect in balans, waardoor je al haar recepten keer op keer opnieuw maakt.’ – Emma de Thouars
‘Een oogverblindend en inspirerend kookboek, gevuld met heerlijke, zonovergoten recepten die je meenemen op een reis naar onbekende, maar toch vertrouwde plekken.’ – Sami Tamimi, chef en prijswinnend auteur van Falastin, Jeruzalem en Ottolenghi het kookboek.
‘Je voelt dat het mooie boek Café Mazahar voortkomt uit Merijns grote passie voor Libanon en het Libanese eten.’ – Claudia Roden
‘Merijn kookt precies zoals ik het graag zie: met veel crispies, frisse smaken, idioot veel kruiden en genoeg platbrood om alles mee op te scheppen. Haar smaken zijn perfect in balans, waardoor je al haar recepten keer op keer opnieuw maakt.’ – Emma de Thouars
‘Een oogverblindend en inspirerend kookboek, gevuld met heerlijke, zonovergoten recepten die je meenemen op een reis naar onbekende, maar toch vertrouwde plekken.’ – Sami Tamimi, chef en prijswinnend auteur van Falastin, Jeruzalem en Ottolenghi het kookboek.
Bron: Titelbank (ongeredigeerd)