Patisserie Coucou

ISBN: 9789038812724

Auteurs: Enzo Pérès-Labourdette

Publicatiedatum: 08-03-2024

Publicatiestatus: aankondiging

Publicatievorm: Hardback

NUR: 440: Eten en drinken algemeen, 444: Vegetarische kookboeken

Uitgever: Singel Uitgeverijen | Imprint: Nijgh & Van Ditmar

Bekijk het inkijkexemplaar bij Bol.com.

‘Coucou mes chéris!’ riep Enzo’s Franse oma altijd als ze aan kwamen rijden onder de kersenbomen bij haar thuis. Zijn zomers als kind in Zuid-Frankrijk bracht hij met name door aan de koele houten tafel in de keuken. Hij tekende en zijn oma kookte en bakte. Terwijl ze mantecaos rolde, vertelde ze hoe zij de koekjes met zonnebloemolie en kaneel maakte, maar dat toen zij ze leerde maken als kind in Algerije, haar moeder reuzel en oranjebloesem gebruikte. ‘Mensen zoals wij, die meerdere landen hun thuis noemen, passen hun recepten aan. Traditie is voor koppige Italianen!’ zei ze dan  ondeugend. Patisserie Coucou bevat de recepten die Enzo naar zijn oma’s had gestuurd als ze nu nog konden bakken. ‘Aangepaste recepten’, zoals zijn Franse oma dat noemde, geïnspireerd op zijn Mamie Edith, Mamie Raymonde en Grandma Maisie. Verwacht bloemige Arabische aroma’s, kleurrijke Indiase specerijen, Franse patisseriekennis en Brits comfortfood, allemaal in een eigentijds vegan jasje. De recepten worden begeleid door korte anekdotes, herinneringen en illustraties. Zo is het net alsof u vroeger naast Enzo en zijn oma aan de koele houten keukentafel in Zuid-Frankrijk zat.
Bron: Titelbank (ongeredigeerd)

Besproken in de keuken

    Ook van deze auteur

      Ook interessant

        Ook van deze uitgever