De complete Indonesische keuken
ISBN: 9789043909952
Auteurs: L. Gerungan
Publicatiedatum: 01-07-2006
Publicatiestatus: verlopen
Publicatievorm: Hardback
NUR: 442: Keuken per land en streek
Uitgever: Tirion Uitgevers B.V.
De complete Indonesische keuken
De complete Indonesische keuken is het meest uitgebreide kookboek dat er in Nederland is verschenen over de keuken van de ruim dertienduizend eilanden die samen de 'Gordel van Smaragd' vormen. Voor de samenstelling van dit standaardwerk reisde Lonny Gerungan drie jaar lang kris kras door zijn geboorteland Indonesi m vooral op het platteland authentieke receptuur te verzamelen. Lonny Gerungan sprak niet alleen met veel landgenoten, maar deed ook inkopen met hen om daarna samen met hen te koken en de recepten op originaliteit te testen.
Ook maakte Lonny Gerungan bij de samenstelling van dit boek gebruik van de talloze familierecepten van zijn voorouders. Door bijna 800 originele recepten te bundelen is een uniek kookboek ontstaan, dat een betrouwbare weergave is van de rijk gevarieerde en boeiende Indonesische keuken. In De complete Indonesische keuken wordt ook uitgebreid aandacht besteed aan de regionale keukens in de 'Gordel van Smaragd'. De talloze exotische ingredi en (kruiden, specerijen, groenten etc.) worden uitvoerig beschreven, terwijl Lonny Gerungan in deze uitgave een apart hoofdstuk wijdt aan 'rijst, de basis van de Indonesische keuken.
Dit boek, dat bedoeld is om de Indonesische culinaire cultuur te behouden, draag ik op aan mijn geboorteland...' Lonny Gerungan
De complete Indonesische keuken is het meest uitgebreide kookboek dat er in Nederland is verschenen over de keuken van de ruim dertienduizend eilanden die samen de 'Gordel van Smaragd' vormen. Voor de samenstelling van dit standaardwerk reisde Lonny Gerungan drie jaar lang kris kras door zijn geboorteland Indonesi m vooral op het platteland authentieke receptuur te verzamelen. Lonny Gerungan sprak niet alleen met veel landgenoten, maar deed ook inkopen met hen om daarna samen met hen te koken en de recepten op originaliteit te testen.
Ook maakte Lonny Gerungan bij de samenstelling van dit boek gebruik van de talloze familierecepten van zijn voorouders. Door bijna 800 originele recepten te bundelen is een uniek kookboek ontstaan, dat een betrouwbare weergave is van de rijk gevarieerde en boeiende Indonesische keuken. In De complete Indonesische keuken wordt ook uitgebreid aandacht besteed aan de regionale keukens in de 'Gordel van Smaragd'. De talloze exotische ingredi en (kruiden, specerijen, groenten etc.) worden uitvoerig beschreven, terwijl Lonny Gerungan in deze uitgave een apart hoofdstuk wijdt aan 'rijst, de basis van de Indonesische keuken.
Dit boek, dat bedoeld is om de Indonesische culinaire cultuur te behouden, draag ik op aan mijn geboorteland...' Lonny Gerungan
Bron: Titelbank (ongeredigeerd)