Herfst in Piemonte
ISBN: 9789043910439
Auteurs: M. Darling-Gansser
Publicatiedatum: 01-07-2007
Publicatiestatus: actief
Publicatievorm: Hardback
NUR: 442: Keuken per land en streek
Uitgever: Tirion Uitgevers B.V.
Herfst in Piemonte betekent: druiven plukken, wijn maken, truffles en andere wilde paddenstoelen verzamelen en rijst oogsten langs de oevers van de rivier de Po. Ook komen in dit seizoen de nieuwe kazen, gemaakt doo piepkleine kaasmakerijen in de bergen, op de markt. Kortom, op culinair gebied is Piemonte een van de rijkste streken van Italiƫ.
In dit boek neemt Manuela Darling-Gansser u mee op haar omzwervingen door deze regio. Ze bezoekt landhuizen, voedselmarkten, delicatessenwinkeltjes, de elegante hoofdstad Turijn en de hooggelegen dorpjes in valle d'Aosta en het Val Sesia-dit alles om de geheimen van de regionale keuken te ontdekken. Ook bezoekt ze de Langhe, de wijnregio waar onder meer de wereldberoemde Barolo gemaakt wordt.
Deze culinaire reis heeft geresulteerd in een boek vol verleidelijke recepten: risotto met kalfsniertjes, asperges met gesmolten Parmezaanse kaas, taglierini met boter en witte truffel, nougat-semifreddo... Allemaal even lekker!
Met schitterende foto's die de sfeer, het voedsel en de cultuur van Piemonte perfect vastleggen.
In dit boek neemt Manuela Darling-Gansser u mee op haar omzwervingen door deze regio. Ze bezoekt landhuizen, voedselmarkten, delicatessenwinkeltjes, de elegante hoofdstad Turijn en de hooggelegen dorpjes in valle d'Aosta en het Val Sesia-dit alles om de geheimen van de regionale keuken te ontdekken. Ook bezoekt ze de Langhe, de wijnregio waar onder meer de wereldberoemde Barolo gemaakt wordt.
Deze culinaire reis heeft geresulteerd in een boek vol verleidelijke recepten: risotto met kalfsniertjes, asperges met gesmolten Parmezaanse kaas, taglierini met boter en witte truffel, nougat-semifreddo... Allemaal even lekker!
Met schitterende foto's die de sfeer, het voedsel en de cultuur van Piemonte perfect vastleggen.
Bron: Titelbank (ongeredigeerd)