Vlam in de plant

ISBN: 9789043931168

Auteurs: Maartje Borst Lisette Kreischer

Publicatiedatum: 26-03-2024

Publicatiestatus: unspec

Publicatievorm: Digital download

NUR: 440: Eten en drinken algemeen

Uitgever: VBK Media | Imprint: Kosmos Uitgevers

Bekijk het inkijkexemplaar bij Bol.com.

Met de veg(a)n BBQ-recepten van Maartje Borst en Lisette Kreischer in Vlam in de plant laat je groenten schitteren op de grill. Van overheerlijke drumsticks van oesterzwam, roasted broccoli met romesco tot gegrilde perziken met custard en frambozen en alle benodigde info over bijzondere technieken en bereidingswijzen. De BBQ is bij uitstek een fantastische tool om groente ontzettend veel smaak te geven. Door planten boven hete kolen te roosteren krijgen ze een heerlijke gekaramelliseerde korst, met een enorme smaakboost als gevolg. Daarnaast dringt de houtachtige rook van de kolen door de celwanden van planten heen, waardoor een 'saaie' groente opeens een diep aroma krijgt. De voedzame, volwaardige, vriendelijke en duurzame plantaardige keuken verdient de spotlight. Dus laat je verleiden en verlekkeren door de overvloed aan groente, granen, peulvruchten, noten, zaden, paddenstoelen, wieren, fruit en kruiden, kies de juiste grillmethode voor je groente en zet die vlam in de plant! Hét cadeau een verjaardag, Sinterklaas, Kerstmis of gewoon zomaar. Of je nou BBQ’t op je kamado, Big Green Egg, Bastard of Weber, dit kookboek mag niet ontbreken in je collectie. ‘Heerlijk genieten van het “nieuwe vlees” zonder knoop in je maag’ – Jaap Korteweg, Oprichter De Vegetarische Slager
Bron: Titelbank (ongeredigeerd)

Identiek (andere verschijningsvorm):

    Besproken in de keuken

      Ook van deze auteur

        Ook interessant

          Ook van deze uitgever