Olijfolie
ISBN: 9789044327267
Auteurs: Manfred Meeuwig
Publicatiedatum: 01-08-2010
Publicatiestatus: verlopen
Publicatievorm: Hardback
NUR: 440: Eten en drinken algemeen
Uitgever: Overamstel Uitgevers | Imprint: Moon
Een basiscursus olijfolie, gegarneerd met overheerlijke recepten
Olijfolie is aan een indrukwekkende opmars bezig in de Noord-Europese keuken. Wat men in landen rond de Middellandse Zee al vele eeuwen weet, namelijk dat olijfolie niet alleen een heerlijk ingrediënt is maar ook uitermate gezond, weten wij inmiddels ook. Maar hoe wordt olijfolie eigenlijk geproduceerd, wat betekenen aanduidingen als extra vergine en eerste persing en hoe gebruik je olijfolie op een culinair verantwoorde wijze? Het is allemaal te vinden in Olijfolie, een prachtige gids om iedere dag weer te raadplegen.
Olijfolie is aan een indrukwekkende opmars bezig in de Noord-Europese keuken. Wat men in landen rond de Middellandse Zee al vele eeuwen weet, namelijk dat olijfolie niet alleen een heerlijk ingrediënt is maar ook uitermate gezond, weten wij inmiddels ook. Maar hoe wordt olijfolie eigenlijk geproduceerd, wat betekenen aanduidingen als extra vergine en eerste persing en hoe gebruik je olijfolie op een culinair verantwoorde wijze? Het is allemaal te vinden in Olijfolie, een prachtige gids om iedere dag weer te raadplegen.
Bron: Titelbank (ongeredigeerd)