Olijfolie

ISBN: 9789044327267

Auteurs: Manfred Meeuwig

Publicatiedatum: 01-08-2010

Publicatiestatus: verlopen

Publicatievorm: Hardback

NUR: 440: Eten en drinken algemeen

Uitgever: Overamstel Uitgevers | Imprint: Moon

Een basiscursus olijfolie, gegarneerd met overheerlijke recepten

Olijfolie is aan een indrukwekkende opmars bezig in de Noord-Europese keuken. Wat men in landen rond de Middellandse Zee al vele eeuwen weet, namelijk dat olijfolie niet alleen een heerlijk ingrediënt is maar ook uitermate gezond, weten wij inmiddels ook. Maar hoe wordt olijfolie eigenlijk geproduceerd, wat betekenen aanduidingen als ‘extra vergine’ en ‘eerste persing’ en hoe gebruik je olijfolie op een culinair verantwoorde wijze? Het is allemaal te vinden in Olijfolie, een prachtige gids om iedere dag weer te raadplegen.
Bron: Titelbank (ongeredigeerd)

Besproken in de keuken

    Ook van deze auteur

      Ook interessant

        Ook van deze uitgever