Food detectives

ISBN: 9789044336207

Auteurs: Marian Mudder Daniëlle Hermans

Publicatiedatum: 15-10-2013

Publicatiestatus: verlopen

Publicatievorm: Paperback

NUR: 440: Eten en drinken algemeen

Uitgever: Overamstel Uitgevers | Imprint: Moon

Carpaccio, caesarsalade, tiramisu en boeuf stroganoff: iedereen heeft er van gehoord of het zelf wel eens gegeten. Maar hoe zijn deze klassiekers aan hun naam gekomen en hoe zijn ze ontstaan? Wie claimde het recept en hoe terecht was dat? In Food Dectectives ontrafelen Marian Mudder en Daniëlle Hermans de mysteries rondom de herkomst en benaming van wereldberoemde gerechten. Ze achterhalen de originele receptuur (die in de loop van de jaren nogal eens geweld is aangedaan) en laten zien hoe spannend eten kan zijn.
Food Dectectives gaat over mythes, vetes en intriges, over koks met grote ego's, geheime ingrediënten en eeuwenoude familierecepten, maar bovenal over eten.
Bron: Titelbank (ongeredigeerd)

Besproken in de keuken

    Ook van deze auteur

      Ook interessant

        Ook van deze uitgever