De groene garde

ISBN: 9789044620283

Auteurs: Leontien Aarnoudse Anouk Wentink Ellen Vereijken

Publicatiedatum: 30-03-2012

Publicatiestatus: verlopen

Publicatievorm: Hardback

NUR: 440: Eten en drinken algemeen

Uitgever: Prometheus, Uitgeverij

De Groene Garde. Over (h)eerlijk eten Leontien Aarnoudse, Ellen Vereijken en Anouk Wentink in samenwerking met Floortje DessingDe essentie van lekker eten reikt verder dan de smaakpapillen op je tong. Lekker eten gaat terug tot de oorsprong. Waar komt het eten vandaan? Hoe is het geproduceerd? Wat is de impact op mens en milieu? Achter elke maaltijd schuilt een verhaal. De Groene Garde neemt je mee op een 'eetdekkingstocht' die teruggaat naar de wortels van het eten. Aan de hand van 100 seizoensrecepten (van bekende en minder bekende koks), verhalen en interviews met pioniers kom je meer te weten over seizoens- en streekgebonden eten, biologische voeding, fairtrade, koken zonder pakjes en zakjes, de wirwar aan keurmerken, goede en foute vis, voedselverspilling en de meerwaarde van minder vlees.Meer weten over eten is een essentieel ingrediƫnt om een gezonde, verantwoorde maaltijd op tafel te toveren. De Groene Garde. Over (h)eerlijk eten is een kookboek dat gaat over de triomf van de seizoenen en natuurlijke smaaksensaties. Het boek staat bovendien boordevol met praktische tips voor het kopen, bereiden en bewaren van een (h)eerlijke maaltijd.'De Groene Garde daagt je uit om na te denken over the story behind je bord met eten. Een goede appetizer voor een lekkere en verantwoorde maaltijd.' - Floortje Dessing'Eten is weten en eten is geweten. Achter iedere boterham gaat een lang verhaal schuil, over de boeren van vroeger en van vandaag, over de wereldhandel, de supermarkt en de consument. Begrijpen waar ons voedsel vandaan komt en wat de gevolgen daarvan zijn, hoort bij eten als vork en mes.' - Louise O. Fresco'Zelfs als je geen zin hebt om te lezen over duurzaamheid, zijn de recepten reden genoeg om De Groene Garde in huis te halen.' - ELLE Eten
Bron: Titelbank (ongeredigeerd)

Besproken in de keuken

    Ook van deze auteur

      Ook interessant

        Ook van deze uitgever