De Zuid-Italiaanse keuken
ISBN: 9789044703511
Auteurs: C. Schinharl
Publicatiedatum: 31-03-2004
Publicatiestatus: verlopen
Publicatievorm: Hardback
NUR: 442: Keuken per land en streek
Uitgever: Deltas/Chantecler
Breng de zuiderse zon in uw keuken en op tafel met dit sfeervolle Zuid-Italiaanse kookboek!
Zuid-Italië! Alleen de naam al zorgt voor beelden van een blauwe zee, een stralende zon, lange stranden en vrolijke mensen, maar ook van volle groentekramen, lekkere wijnen en kleurrijke, kruidige, overheerlijke gerechten... In dit kookboek maakt u kennis met de typische regionale gerechten uit Sicilië en de vier streken in het zuiden van Italië. Zo krijgt u onder andere recepten voor de alom bekende pizza margherita en de klassieke cassata alla siciliana, maar ook voor agnello al forno, tonno alla calabrese, zucchini ripieni en het echte Italiaanse gelato al pistacchio. Aan de hand van rijkelijk geïllustreerde beschrijvingen en levendige verhalen komt u meer te weten over de culturele achtergrond, de levenswijze en mentaliteit van de Zuid-Italianen en de typische streekproducten, zoals mozzarella, olijfolie en sinaasappelen.
Bron: Titelbank (ongeredigeerd)