De Frans-Mediterrane Keuken
ISBN: 9789044708769
Auteurs: C. Schinharl J. Zipprick
Publicatiedatum: 04-11-2005
Publicatiestatus: verlopen
Publicatievorm: Hardback
NUR: 442: Keuken per land en streek
Uitgever: Deltas/Chantecler
Een culinaire reis langs de Côte d'Azur, de Provence en de Languedoc-Roussillon.
De Frans-mediterrane kust is ongeveer 540 kilometer lang: van de citroenbomen aan de Italiaanse grens tot de ansjovishandelaars aan de Spaanse grens, langs geurige olijfolie, uitstekende wijnen, smakelijke worst en verse oesters, dwars door drie regio's die allemaal hun eigen identiteit hebben. In dit prachtig geïllustreerde boek gaat u op culinaire reis door drie streken: de Provence, de Côte d'Azur en de Languedoc-Roussillon. Klassiekers als ratatouille, bouillabaisse en chocolademousse worden afgewisseld met verfijnde nieuwe gerechten zoals venusschelpen in peterseliesaus, geitenkaasterrine met paprikacoulis en lavendelcrème met frambozen Geniet van de zonnige Zuid-Franse keuken!
Bron: Titelbank (ongeredigeerd)