De Frans-Mediterrane Keuken

ISBN: 9789044708769

Auteurs: C. Schinharl J. Zipprick

Publicatiedatum: 04-11-2005

Publicatiestatus: verlopen

Publicatievorm: Hardback

NUR: 442: Keuken per land en streek

Uitgever: Deltas/Chantecler

Een culinaire reis langs de Côte d'Azur, de Provence en de Languedoc-Roussillon. De Frans-mediterrane kust is ongeveer 540 kilometer lang: van de citroenbomen aan de Italiaanse grens tot de ansjovishandelaars aan de Spaanse grens, langs geurige olijfolie, uitstekende wijnen, smakelijke worst en verse oesters, dwars door drie regio's die allemaal hun eigen identiteit hebben. In dit prachtig geïllustreerde boek gaat u op culinaire reis door drie streken: de Provence, de Côte d'Azur en de Languedoc-Roussillon. Klassiekers als ratatouille, bouillabaisse en chocolademousse worden afgewisseld met verfijnde nieuwe gerechten zoals venusschelpen in peterseliesaus, geitenkaasterrine met paprikacoulis en lavendelcrème met frambozen Geniet van de zonnige Zuid-Franse keuken!
Bron: Titelbank (ongeredigeerd)

Besproken in de keuken

    Ook van deze auteur

      Ook interessant

        Ook van deze uitgever