Voedingswijzer - cholesterol en vetgehalte
ISBN: 9789044712537
Auteurs: S.-D. Muller-Nothmann
Publicatiedatum: 24-11-2007
Publicatiestatus: verlopen
Publicatievorm: Paperback
NUR: 443: Dieetboeken
Uitgever: Deltas/Chantecler
De belangrijkste vetwaarden van meer dan 2000 voedingsmiddelen - Een eenvoudige kleurencode voor het cholesterol- en vetgehalte - Overzichtelijke tabellen van A tot Z.
Vet is een essentieel bestanddeel van onze voeding, maar er moet een duidelijk onderscheid worden gemaakt tussen goede en slechte vetten. Het cholesterolgehalte en de kwaliteit van het vet in een bepaald voedingsmiddel kunt u direct beoordelen aan de hand van het kleurensysteem in deze voedingswijzer. - te vermijden - neutraal - aanbevolen Bij elk product worden de belangrijkste waarden met betrekking tot de vetkwaliteit vermeld: het totale vetgehalte, waaronder de verzadigde vetzuren, het cholesterolgehalte en de vetindex als samenvattende waarde. Een onmisbare en handige hulp bij het plannen van maaltijden¡
Vet is een essentieel bestanddeel van onze voeding, maar er moet een duidelijk onderscheid worden gemaakt tussen goede en slechte vetten. Het cholesterolgehalte en de kwaliteit van het vet in een bepaald voedingsmiddel kunt u direct beoordelen aan de hand van het kleurensysteem in deze voedingswijzer. - te vermijden - neutraal - aanbevolen Bij elk product worden de belangrijkste waarden met betrekking tot de vetkwaliteit vermeld: het totale vetgehalte, waaronder de verzadigde vetzuren, het cholesterolgehalte en de vetindex als samenvattende waarde. Een onmisbare en handige hulp bij het plannen van maaltijden¡
Bron: Titelbank (ongeredigeerd)