Brood bakken
ISBN: 9789044730746
Auteurs: Göran Söderin George Strachal
Publicatiedatum: 25-02-2012
Publicatiestatus: verlopen
Publicatievorm: Paperback
NUR: 441: Basis kookboeken
Uitgever: Deltas/Chantecler
Zuurdesembrood is niet alleen lekker, maar ook heel goed voor onze gezondheid. Bovendien is dit brood langer houdbaar dan andere broodsoorten. Zuurdesem maakt ook deel uit van de culinaire geschiedenis van verschillende landen met goed bewaarde 'streekrecepten'. Allemaal redenen om thuis aan de slag te gaan met de oeroude 'chemie' van zuurdesem. In dit boek staan recepten voor zuurdesem op basis van rogge, tarwe, spelt en haver, maar ook speciale zuurdesems gemaakt van aardappelen of linzen. U zult er versteld van staan hoeveel broodsoorten u kunt maken met zuurdesem, variërend van kaasbrood, ciabatta en notenbrood tot zoete brioches en rozijnenbrood.
Bron: Titelbank (ongeredigeerd)