Fruit en groenten inmaken
ISBN: 9789044742992
Auteurs: Ulla Karlstrom Cecilia Lundin
Publicatiedatum: 15-06-2015
Publicatiestatus: verlopen
Publicatievorm: Hardback
NUR: 449: Inmaken en conserveren
Uitgever: Deltas/Chantecler
Door verse vruchten en groenten op de juiste manier te conserveren kunt u het hele jaar door genieten van lekkers uit de voorraadkast! Maar hoe begint u eraan? Hoeveel suiker moet er in jam? Hoelang kunt u in azijn ingelegde groente bewaren? Hoe werken melkzuurbacteriƫn optimaal? Dit boek frist de kennis van onze voorouders over inmaakmethoden op. U leest hoe u fruit en groenten kunt drogen, kunt inleggen in olie of azijn, hoe u jam, siroop, chutney of gelei maakt. Ga aan de slag en vul uw kast met heel veel lekkers, zoals rodebessengelei, frambozenjam, gepekelde augurken, pompoenchutney, appelmoes, aardbeiensiroop, pruimen in cognac, pickles van zomergroente, peren in siroop... Proef de heerlijke smaak van zelfbereide conserven!
Bron: Titelbank (ongeredigeerd)