Het insectenkookboek
ISBN: 9789045025599
Auteurs: Arnold van Huis Henk van Gurp Marcel Dicke
Publicatiedatum: 18-10-2013
Publicatiestatus: verlopen
Publicatievorm: Hardback
NUR: 441: Basis kookboeken
Uitgever: Atlas Contact, Uitgeverij | Imprint: Contact
Insecten zijn lekker en gezond. Een groot deel van de wereldbevolking eet ze als delicatesse. In Mexico vinden ze bijvoorbeeld gepofte mieren heerlijk en in Japan smullen ze van wespen. Insecten zijn niet alleen een smakelijk en veelzijdig ingrediƫnt in de keuken, ze zitten ook vol eiwitten. Bovendien is het kweken van insecten veel duurzamer dan de productie van vlees. In Nederland en Belgie kun je sprinkhanen, meelwormen en buffalowormen voor culinair gebruik kopen. Het insectenkookboek leert je hoe je daar heerlijke gerechten mee kunt maken. Maar het boek is veel meer dan alleen een receptenverzameling: het bevat ook tal van wetenswaardigheden over het eten van insecten in andere landen en culturen en laat topkoks, kwekers en voedingsdeskundigen aan het woord.
Bron: Titelbank (ongeredigeerd)