Het voedsellabyrint

ISBN: 9789045027159

Auteurs: Jaap Seidell Jutka Halberstadt

Publicatiedatum: 15-10-2014

Publicatiestatus: verlopen

Publicatievorm: Paperback

NUR: 440: Eten en drinken algemeen

Uitgever: Atlas Contact, Uitgeverij | Imprint: Contact

Bekijk het inkijkexemplaar bij Bol.com.

Er is te veel tegenstrijdige informatie over gezond worden en blijven. Uit onderzoek naar waarom mensen zien en/of dik worden blijkt dat chronische stress, een ongezond voedselaanbod, gebrek aan kennis en vaardigheden en armoede belangrijke oorzaken zijn van ongezond eetgedrag, maar een samenhangende visie op een oplossing ontbreekt.Jaap Seidell en Jutka Halberstadt bieden in Het voedsellabyrint een nieuwe kijk op de manieren waarop voedsel ons en onze samenleving gezonder kan maken. Eetadvies alleen geeft onvoldoende houvast voor een gezondere levensstijl. De auteurs geven inzicht in de oorzaken van ons (eet)gedrag, maar ook praktische aanbevelingen om onze gewoontes te veranderen zodat we gezonder en duurzamer kunnen eten.'Je kunt beter dit boek twee keer lezen, dan twintig verschillende dieetboeken. Maar ook voor mensen die vinden dat ze heel gezond eten, biedt Het voedsellabyrint een nuttig inzicht in de rol van voedsel in onze maatschappij en de keuzes die we dagelijks (denken te) maken.'Joël Broekaert, culinair journalist'Het voedsellabyrint maakt duidelijk dat ongezond eetgedrag niet één, maar vele en totaal verschillende oorzaken heeft. Van ongezond naar gezond kom je niet met wonderpillen of dito diëten; de meesten van ons kunnen het alleen als de hele omgeving meewerkt. Tegelijkertijd staat het boek vol simpele praktische tips waar je morgen zo mee kunt beginnen om je leven in kleine en misschien onverwachte stapjes te veranderen.' - Dick Veerman, hoofdredacteur Foodlog 'In een tijd van voedselverwarring en dieetgoeroes is een boek als Het voedsellabyrint een verademing.' - Samuel Levie, oprichter Youth Food Movement
Bron: Titelbank (ongeredigeerd)

Identiek (andere verschijningsvorm):

    Andere edities:

        Besproken in de keuken

          Ook van deze auteur

            Ook interessant

              Ook van deze uitgever